Konya’daki Pazarın Lideri! Serinlemek Lüks Oldu!

Konya’daki Pazarın Lideri! Serinlemek Lüks Oldu!
 Muhabir
Konya’da semt pazarında sebze meyve fiyatları dikkat çekti. Haftalık alışverişini pazardan yapan vatandaşlar tezgah fiyatlarını marketlerle karşılaştırıyor. Peki, bu hafta pazarın lideri hangi meyve oldu?

Yaz sıcaklarının artmasıyla birlikte serinletici içeceklere olan talep artarken, evde kendi tarifini denemek isteyenler pazarın yolunu tuttu. Mevsim meyvelerinden şeftali, vişne, karpuz, kavun ve limon satışının yoğun olduğu Konya’daki pazarda limonun fiyatı dikkat çekti.

Limon fiyatlarındaki yükseliş pazara çıkan vatandaşları çok şaşırttı. Tezgahlardaki fiyatlar “serinlemek artık lüks oldu" yorumlarına neden oldu. Limonun pazar fiyatı market fiyatlarıyla yarışıyor. Yaz aylarında ferahlamak isteyen vatandaşlar hazır içeceklerden ziyade evde soğuk buzlu içecek yapmayı tercih ediyor. Peki, en çok tercih edilen limonata yapmanın fiyatı ne kadar?

Pazarcı esnafı kilosu pahalı olan limonun çok sulu olduğunu uygun fiyata satılan limonun ise yeşil limon olduğunu söyledi. Markette satılan sulu limonun kilogram fiyatı 185 TL iken pazarda satılan limonun fiyatı ise 160-180 TL arasında değişiyor.

dsc-0124.jpg

LİMONATA NASIL YAPILIR?

Limonata yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta bulunuyor. Özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir içecek olan limonata, doğru malzemelerle hazırlandığında enfes bir lezzete dönüşüyor. İşte buz gibi limonata yapmanın püf noktaları:

Malzemeler

8-10 adet taze limon
1,5 su bardağı şeker veya bal (tat tercihinize göre ayarlayabilirsiniz)
Yaklaşık 1 su bardağı limon suyu
Limon kabuğu rendesi (2-3 limonun kabuğu)
Yaklaşık 1 avuç taze nane
Yaklaşık 1,5 litre su

Limonata Tarifi

Taze limonları iyice yıkayın ve kurulayın. Ardından, bir limon sıkacağı veya elinizle limonları sıkarak suyunu çıkarın. Yaklaşık olarak 8-10 adet limon kullanarak yaklaşık 1 su bardağı limon suyu elde edebilirsiniz. Limon suyunu bir kaba alın. Şeker veya balı limon suyunun içine ekleyin. Tatlılık tercihinize bağlı olarak 1,5 su bardağı şeker veya bal kullanabilirsiniz. Daha az veya daha fazla kullanarak tadı isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Limon kabuğu rendesini hazırladığınız karışıma ekleyin. Karışıma yaklaşık 1,5 litre su ekleyin. Su miktarını damak tadınıza ve limonata kıvamınıza göre ayarlayabilirsiniz. Limonata karışımına isteğe bağlı olarak taze nane ekleyebilirsiniz. Bu adım, limonatanıza hoş bir aroma ve ferahlık katacaktır. Hazırladığınız limonata karışımını bir süzgeç yardımıyla süzerek temiz bir sürahiye veya başka bir saklama kabına alın. Bu adım, limon kabuklarını ve diğer katı parçacıkları çıkartarak daha pürüzsüz bir limonata elde etmenizi sağlar. Limonata karışımını buzdolabında en az bir saat dinlendirin veya soğuması için bekletin. Bu süre içinde limonata aromalarının daha iyi bir şekilde birleşmesini ve içeceğin ferahlığını artırmasını sağlar. Limonata soğuduktan sonra üzerine dilimlenmiş limon dilimleri veya nane yaprakları ekleyerek servis yapabilirsiniz. Ayrıca, servis yapmadan önce içine buz eklemeyi de unutmayın.