Konyalıların Tatil Rotası Yeniden Oluşturuluyor!

Konyalıların Tatil Rotası Yeniden Oluşturuluyor!
 Muhabir
Havaların ısınmasıyla tatil dönemi de yavaş yavaş açılmaya başladı. Konyalıların hem yaz hem de kış tatil rotalarında vazgeçemedikleri yerler nereler, tatil turlarında ki dolandırıcılıkların önüne nasıl geçilir? İşte detaylar…

Yaz tatilinin yaklaşmasıyla, yoğun iş temposundan uzaklaşmak, zorlu geçen bir öğretim döneminin ardından dinlenmek, eğlenmek ve yeni yerler keşfetmek isteyen Konyalılar şimdiden tatil planlarını yapmaya başladı. Peki Konyalıların tatil Rotaları nereler? Konya’da 16 yıldır turizmcilik Little& Joy Turizm Acentesi Genel Müdürü Ömürcan Budak sizler için açıkladı.

whatsapp-image-2024-04-23-at-15-45-40.jpeg

Ramazan Bayramı döneminde Konyalıların genellikle kültür turlarını tercih ettiğini açıklayan Ömürcan Budak, “Konya’da yıllardır alışkanlık olan Alanya furyası var ama şu an için bu yıkıldı. Özellikle geçtiğimiz Ramazan Bayramı döneminde Türkiye’nin dört bir yanına Konya’dan 100 otobüs tur yapıldı fakat deniz tatili olarak yine en çok Alanya tercih edildi. Ramazan Bayramı döneminde havaların çok sıcak olmaması sebebiyle fiyatlar oldukça uygundu bu yüzden Konya’dan Alanya’ya gidenlerin sayısı da oldukça fazla oldu. Deniz tatilinden daha çok ailesiyle ya da arkadaşlarıyla kültür turunu tercih edenlerin sayısı da bu sene rekor seviyelere ulaştı. Depreminde etkisiyle beraber GAP Turu dediğimiz Güneydoğu turları çok revaçta değildi ama bu sene güneydoğu turlarımızda başladı. Güneydoğu dışında Konyalıların yaklaşık 8 yıldır en çok sevdiği Kültür Turlarının başında Doğu Karadeniz geliyor. Ramazan Bayramın da yaklaşık 150 misafirimizi Doğu Karadeniz’e götürdük” şeklinde konuştu.

dsc-7581.jpg

DEPREM GAP TURLARINI ETKİLEDİ

Geçtiğimiz sene yaşanan depremin GAP turlarını etkilediğini söyleyen Budak, “Geçen sene ülkemizde yaşanılan Asrın Felaketi GAP turlarını oldukça etkiledi. GAP turlarında depreminde etkisini en çok geçtiğimiz sene gördük. Tur programlarını değiştirerek bunun önüne geçmeye çalıştık. Şu an Hatay ve Adıyaman hali hazırda olan tur programlarımızın içinde yok. Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep depremi diğer illere nazaran daha iyi durumda olduğu için ve o bölgede herhangi bir risk kalmadığı için Konyalılar o bölgeyi görmek istiyor. Geçen sene depremden yaptığımız GAP turunda Adıyaman da vardı ve oraları gören misafirlerimiz ciddi anlamda etkilendiği için tur programlarımızı değiştirmekte çare bulduk. Deprem bölgesindeki insanların, esnaflarında bizlere ihtiyaçları olduğu için bizde o ihtiyaçları bir nebzede olsa giderebilmek için Güneydoğu turlarımıza şu an itibariyle yoğun bir talep var ve bu ilgi yaz boyunca da büyük ihtimalle devam edecek” dedi.

whatsapp-image-2024-04-23-at-15-58-59-001.jpeg

KONYALARDAN DOĞU KARADENİZE İLGİ YOĞUN

Kültür turu tercih eden Konyalıların listesinin ilk sırasında Doğu Karadeniz turu olduğunu ifade eden Ömürcan Budak, “Konyalılar yıllardır Antalya Alanya bölgesine gittikleri için oradan sıkılanlar yeni yerler görmek isteyenlerin ilk tercihi Doğu Karadeniz turları oluyor. Tabi ki ikisini aynı kefeye koymak çok yanlış olur sonuçta biri deniz tatili diğer kültür turu ama Konyalıların Antalya, Alanya’dan sonra tercihi mutlaka Doğu Karadeniz oluyor. Geçen sene 50 otobüsle yaklaşık 2 bin kişiyi Doğu Karadeniz turlarına götürdük. Bu sene Konyalıların oluşturduğu tatil rotalarını sıralamak gerekirse başta yine Alanya geliyor bunu da sırasıyla Doğu Karadeniz turu, GAP turları ve İzmir ve çevresine düzenlediğimiz Çeşme, Alaçatı, Cunda, Kuşadası, Ayvalık turlarımız takip ediyor” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-04-23-at-15-59-13-001.jpeg

DOLANDIRICILARA DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR

Turizm sektöründe dolandırıcılığın arttığını ve bunun önüne TÜRSAB belge numarası ile geçilebileceğini söyleyen Ömürcan Budak, “Otel fiyatlarının çok yüksek olmasında dolayı turları daha çok tercih etmeye başladılar. Dolandırıcılar tur sektöründe çok fazlalaşmaya başladı. İnsanlar güvenemiyorlar, karşılarında bir muhatap görmek istiyorlar o yüzden de otel rezervasyonlarını seyahat acentelerinden almaya başladılar. Fiyatlarında fahiş seviyeye gelmesiyle Konyalılar artık yüksek meblağlar verip 4-5 gün otelin içine sıkışık kalmaktansa herhangi bir tura katılıp daha düşük meblağlarla daha çok yer görerek ve gezerek tatil yapmak istiyorlar. Tatile gitmek isteyen Konyalıların dikkat etmesi gereken hususlar var. Aradaki fahiş fiyat farklarının mutlaka bir sebebi vardır. Alışveriş yapacakları site veya acenteden TÜRSAB belge numarasını mutlaka öğrensinler ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ne o kodu sorgulatsınlar. Resmiyette böyle bir acente var mı diye kesinlikle sorgulatmaları gerekiyor. Bu dolandırıcılık işi ilk olarak Sapanca’da başladı şu an Konya’ya kadar geldi. Ramazan Bayramı döneminde çok fazla mağdur olan Konyalı misafirimiz var. İnternetten TÜRSAB’ın sitesine girerek TÜRSAB No Sorgulama bölümünden acente adı ve belge numarası ile sorgulatabilirler. Tur şirketi hakkında tüm bilgilere oradan ulaşabilirler” ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-04-23-160734-001.png

KURBAN BAYRAMINDA KONYALILARIN ROTASI ALANYA

Kurban Bayramı döneminde Konyalarının tercihinin genellikle deniz tatilinden tarafa olacağını belirten Budak, “Bu sene Ramazan Bayramı’nda havanın soğuk olmasına rağmen inanılmaz bir kalabalık vardı. Önümüzdeki Kurban Bayramı Türkiye’nin Altın Bayramı olacak. Büyük bir yoğunluk bekliyoruz şimdiden rezervasyonlar başladı. Ramazan Bayramı’nda çok fazla deniz tatili turumuz yoktu. Havalarında soğuk olması sebebiyle Konyalıların tercihi kültür turlarından yana oldu ama Kurban Bayramı’nda deniz tatilinin daha çok olacağını düşünüyorum. Konyalıların vazgeçilmez rotalarından biri olan Antalya, Alanya bölgesi yine ilk sırada olacak” diye konuştu. -Buse Aşcı

whatsapp-image-2024-04-23-at-15-45-41-1.jpeg