Konya'nın Asırlık Lezzetinin Saklanma Şekli Ortaya Çıktı!

Konya'nın Asırlık Lezzetinin Saklanma Şekli Ortaya Çıktı!
 İnternet Editörü
Konya'da geleneksel lezzetler denildiğinde akla ilk gelen ürünlerden biri olan küflü peynirin kese kağıdına konulup saklanması gerektiği söyleniyor. Peki küflü peynir niye kese kağıdına konur? İşte detaylar...

Konya'da geleneksel lezzetler denildiğinde akla ilk gelen ürünlerden biri olan küflü peynir, hâlâ asırlık yöntemlerle saklanarak tüketiciyle buluşuyor. Bu özel peynir türü, nemini dengelemek amacıyla önce kese ya da yağlı kâğıda sarılıyor, ardından hava almayan kaplarda buzdolabında muhafaza ediliyor.

165376.jpg

Uygun koşullarda saklandığında hem lezzetini hem de besin değerini uzun süre koruyabilen küflü peynir, özellikle Konya'nın tarihi Bedesten Çarşısı’ndaki Kadınlar Pazarı’nda (Melike Hatun Çarşısı) yoğun ilgi görüyor.

cheese-with-mold-scaled-002.webp

Konya halkı tarafından nesilden nesle aktarılan bu geleneksel peynir, bölgedeki üreticiler ve pazar esnafı sayesinde yaşatılmaya devam ediyor. Vatandaşlar, doğal yöntemlerle üretilen bu eşsiz lezzeti hem kahvaltılık olarak tüketiyor hem de sofralarında farklı tatlar yaratmak için tercih ediyor.

c02b24bc-4632-4699-989a-ba433ea0b583.jpg

Konya'da küflü peynir denilince akla ilk gelen yer Bedesten'de Kadınlar Pazarı (Melike Hatun Çarşısı) oluyor. Çarşı esnafı ise, "Nemini alsın diye kese kağıdına koyarız. Küflü peyniri kese veya yağlı kağıda sarıp, hava almayan kutuya koyup buzdolabında saklamak gerekir" diyor.

Kaynak:@konya.bedesten