Konya'nın efsane lezzetini Vedat Milor tavsiye etti! 40 dakikada hazır

Konya'nın efsane lezzetini Vedat Milor tavsiye etti! 40 dakikada hazır
 İnternet Editörü
Tirit kebabı, arabaşı çorbası, Mevlana böreği, etli ekmek ve daha niceleri... Konya mutfağı, zengin çeşitliliği ve benzersiz tatlarıyla damaklarda unutulmaz izler bırakıyor.

Bu yöresel lezzetlerden biri var ki, ünlü gurme Vedat Milor’un da favorileri arasında yer alıyor. Ortalama 40-45 dakikada hazırlanan bu özel çorba, özellikle soğuk kış günlerinde sofraların aranan ismi oluyor.

bamya-2.jpg

Konya’nın kendine has tatlarından bamya çorbası, yalnızca lezzetiyle değil, sağlık açısından sunduğu faydalarla da dikkat çekiyor. C vitamini ve beta-karoten yönünden oldukça zengin olan bu şifa deposu çorba, bağışıklık sistemini desteklerken sindirim sağlığını da olumlu yönde etkiliyor.

67a386eb35120f294e1a4297-001.webp

VEDAT MİLOR'UN TAVSİYE ETTİĞİ LEZZET! İŞTE BAMYA ÇORBASI TARİFİ VE PÜF NOKTALARI

Malzemeler:

  • 200 gram kuru bamya (veya 300 gram taze bamya)
  • 250 gram kuşbaşı dana eti (isteğe bağlı)
  • 1 adet kuru soğan (küçük doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 6 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 adet limon suyu veya 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı:

  • Kuru bamyaları ipe diziliyse çıkarın.
  • Bir tencerede kaynar suya birkaç damla limon suyu ekleyerek bamyaları 10-15 dakika haşlayın.
  • Haşlanan bamyaları süzüp kenara alın.
  • Tereyağını tencerede eritin, doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
  • Kuşbaşı etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ve salçaları ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.
  • Üzerine sıcak su veya et suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Haşlanmış bamyaları tencereye ekleyin.
  • Limon suyu veya sirkeyi ekleyin (bu, bamyaların salyalanmasını önler).
  • Tuz ve baharatları ilave edip 15-20 dakika kadar kaynatın.
  • Çorbanızı sıcak olarak servis edin.
  • Üzerine limon sıkabilir veya yanında ekşi limon dilimleriyle sunabilirsiniz.