Konya’nın en güzel köyleri belli oldu! İşte o liste...

Konya’nın en güzel köyleri belli oldu! İşte o liste...
 Muhabir
Konya’nın 31 ilçesinde birbirinden güzel onlarca köy bulunuyor. Doğa ile iç içe olan köyler görenleri kendilerine hayran bırakıyor. Peki, Konya’nın en güzel köyleri nereler? İşte detaylar…

Konya’da ilk yerleşim yeri olan köyler günümüzde muhteşem doğasıyla, sessiz sakin oluşuyla, kafa dinlemek isteyenlerin ilk tercihi haline geldi. Konya’da büyük küçük toplam da 585 köy bulunuyor. Çoğu zamanla köy yerine mahalle statüsüne yükseldi. Köylerde bulunan barajlar, göller, ormanlar ve tarih dokular köylerin güzelliğine güzellik katıyor. Konya’daki en güzel köyler hangisi? Sizin için araştırdık. İşte Konya’daki en güzel 7 köy…

HADİM - BADEMLİ KÖYÜ

Konya merkeze 110 kilometre uzaklıkta olan Göksu Nehri üzerinde bulunan ünlü bir şelale olan Yer köprü Şelalesi’ne sahip olan bu köy eşsiz doğal güzelliğiyle istisnasız herkesi büyüleyebilecek muhteşem bir güzelliğe sahiptir. Hadim ilçesinde yaşamak isteyenler için huzurun adresi bura olacaktır diyebiliriz. Göksu Nehri’nin oluşturduğu derin vadide, kireç taşı tabakalarının çökmesi sonucu meydana gelen doğal bir yapıya sahip Hadim Yer köprü Şelalesi, antik çağlardan bu yana çok sayıda bitkiye can suyu oluyor.

s-47f871572c3d69d525a2207e228c00337d753313-001.jpg

MERAM – KİLİSTRA (GÖKYURT) KÖYÜ

Meram ilçesine bağlı Hatunsaray Beldesi Gökyurt köyü sınırları içinde yer alan ve doğal yapısıyla Kapadokya'yı andıran Kilistra Antik Kenti Konya’nın yeni cazibe merkezlerden biri haline geldi.

Konya kent merkezine 50 kilometre uzaklıktaki, yeni adı Gökyurt olan Kilistra Antik Kenti, kayalara yapılmış oyma kilise ve şapelleri, bugüne kadar gelmiş sarnıç ve su kanallarıyla Orta Çağ Hıristiyanlığının izlerini taşıyor.

thumbs-b-c-c06418b779ee9a7f9dd6616ee00af005-001.jpg

TAŞKENT – ÇETMİ KÖYÜ

Konya'nın Taşkent ilçesinde yer alan Çetmi Kanyonu ve ortasından akan çayın oluşturduğu "Ayboğazı" olarak da bilinen şelale, el değmemiş doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekliyor.

Çetmi Kanyonu, etrafı sarp dağlarla çevrili, yer yer içinde uçurumları barındıran, ardından düzlükler ile devam eden az bilinen kanyonlardan biri olma özelliği taşıyor. Kanyonun ortasından geçen çay, irili ufaklı onlarca şelale oluşturuyor. Bu şelalelerden en dikkati çekeni, yaklaşık 50 metre yükseklikten büyük bir göllete dökülen Çetmi Şelalesi. Yöre halkının Ayboğazı Şelalesi olarak da isimlendirdiği şelalenin çevresi, Taşkent Belediyesi tarafından doğal görünümü bozulmadan mesire alanı olarak düzenlenmiş. Çayın karşı tarafına kütüklerden yapılan bir köprüyle ulaşılabiliyor. Şelaleyi mesire alanının her yerinden görüntüleme ve fotoğraf çekme imkânı bulunuyor.

haber-2017-07-cetmi1-001.jpg

HÜYÜK - ÇAVUŞ KÖYÜ

Konya’nın Hüyük ilçesinde bulunan Sonsuz Şükran Köyü olarak da bilinen Çavuş Köyü’ne ilgi her geçen gün artıyor. Şükran Köyü’nde içerisinde iki küçük gölcüğün bulunduğu Beyşehir Gölü manzaralı alanda, Anadolu Selçuklu sivil mimarisinde kerpiç malzemelerden oluşan 80 sanatçı evi, 26 odalı konuk evi, 4 adet atölye, 1 müze ve 1 kültür merkezi planlanmış. Tamamen kerpiçten yapılan köy, bugün 30 hanesinde sanatçıların yaşadığı kendine has organik bir sisteme sahip bulunmakta.

DEREBUCAK - ÇAMLIK

Konya'nın Derebucak ilçesinde Toros Dağları'nda milyonlarca yılda oluşan Çamlık mağaraları, içinden akan dereleri ve eski yerleşim yeri özelliğiyle ilgi çekiyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün koruması altındaki Derebucak Çamlık Mağaraları Tabiat Anıtı, ilçenin yaklaşık 20 kilometre batısında yer alıyor. Küpe Dağı ve Akdağ'ı güneyine alan Çamlık Mahallesi, eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi eserleriyle dikkati çekiyor. Torosların bağrında 15'i tescilli, 50'ye yakın mağarayı barındıran bölge, yerli ve yabancı doğa tutkunlarını ağırlıyor. Dik yamaçları ve eğilimli arazinin yeşil dokuyla örtüldüğü bölge, yaban hayatı açısından elverişli habitatlar oluşturuyor.

SELÇUKLU - SİLLE KÖYÜ

Anadolu uygarlıkları içinde çok mühim bir yeri bulunan, kültürlerin bir arada yaşadığı özel bir mekân olan Sille, tarihî izleriyle, yerleşim dokusuyla, örf, adet ve gelenekleriyle, bağ ve bahçeleriyle farklı yaşam tarzına sahip. Pazar günü sevdikleriyle güzel bir pazar kahvaltısı ile başlamak isteyenlerin ilk tercih ettiğin yerler arasında geliyor. Muhteşem doğasıyla sizi ağırlayan Sille'de kahvaltı sonrasında gezebileceğiniz Kilise başta olmak üzere birçok müze sizi bekliyor.

sille-1.jpg