Milletvekili Göka Avrupa’ya Seslendi: Gazze En Büyük Açık Hava Mezarlığı

Milletvekili Göka Avrupa’ya Seslendi: Gazze En Büyük Açık Hava Mezarlığı
 İnternet Editörü
Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi Genel Kurulu’nda konuşan Konya Milletvekili Meryem Göka, Gazze’de yaşanan soykırımın sesinin bir an önce duyulması gerektiğini vurguladı

Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi Genel Kurulu 2024 yılı ikinci toplantısı gerçekleştirildi. Genel Kurula katılan AK Parti Konya Milletvekili Meryem Göka yaptığı konuşmada Gazze’de yaşanan soykırıma değindi.

“DÜNYANIN EN BÜYÜK AÇIK HAVA MEZARLIĞI”

“Türkiye olarak uluslararası platformlarda Gazze’deki masum sivillerin yaşam hakkının ve haklı davasının savunulmasında en ön sıralarda yer almaya devam edeceğiz” diyen Milletvekili Göka yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Daha önce hiçbirimiz böyle bir duruma tanık olmadık. Savaşş suçları gözlerimizin önünde gerçek zamanlı olarak gerçekleşiyor. Ekranlarımıza şok edici görüntüler ulaşıyor. Ancak var olan bir şey daha var. Yürekleri dağlayan bir sessizlik.

Dünya, Gazze’de güvenli bir alanın olmaması ve açlığın bir savaş aracı olarak kullanılması nedeniyle utanmalı. Bugün burası dünyanın en büyük açık hava mezarlığı. Sadece on binlerce masumun katledildiği bir mezarlık değil, aynı zamanda insani hukukun en temel prensiplerinin de katledildiği bir mezarlık. Uluslararası organizasyonlara göre, İsrail güçleri tarafından 14 bin çocuk öldürüldü. 17 bin çocuk ailelerinden ayrı bırakıldı. 9 binden fazla kadın öldürüldü. Her gün 180 kadın tıbbi yardım almadan doğum yapıyor. Bebekler sütsüz” dedi.

Kaynak:Konya'nın Sesi