Ramazan İçin Hummalı Çalışma Devam Ediyor!

Ramazan İçin Hummalı Çalışma Devam Ediyor!
 Muhabir
İlk iftara saatler kala iftar sofralarımızı süsleyecek yemekler yapılmaya devam ediyor. Oruç tutarken yemek yapmakla uğraşmak istemeyenler günler önce hazırlıklara başladı.

Ramazanda iftar sofralarını süsleyen lezzetler için ev hanımları günler öncesinde hazırlıklarını yapmaya başladı. Çalışan kadınların imdadına ise ev yemekleri yapan işletmeler koşuyor. Konya’da 2 yıldız hizmet veren Hanımın Mutfağı, Ramazan ayında iftar sofralarını süsleyecek birbirinden lezzetleri yemekleri müşterileriyle buluşturuyor.

whatsapp-image-2025-02-27-at-16-36-36-2.jpeg

Ramazan hazırlığına daha önce başladıklarını söyleyen Hanımın Mutfağı işletme sahibi Fatma Canlı, “Yaklaşık 10 gündür Ramazan hazırlığı yapıyoruz. Zaten daha önce de stoklarımız vardı. Buzlukta dondurulmuş mantılarımız, eriştelerimiz, yufkalarımız vardı. Son iki gündür de çok yoğun bir şekilde mayalı lavaş, su böreği ve erişte yapıyoruz. Müşterilerimiz özellikle Ramazan girmeden önce stok yapıyor. Dolaplarına dondurulmuş bir şekilde su böreklerini koyuyorlar. Bayağı yoğun bir şekilde su böreği ve erişte çalıştık. Son iki gün toplu şekilde lavaş ve mayalı yaptık. Konyalılar olarak hamur işine biraz düşkünüz olduğumuz için hamur işi ürünlere baya talep oldu. Bayağı bir stoklar yapıldı. Şu anda yetiştiremiyoruz. Bütün stoklarımız neredeyse tükendi. Tekrar tedarik ediyoruz. Normal zamanlarda yemek de yapıyoruz ama Ramazana bir gün kala siparişler çoğaldı için çeşidimizi azaltmak zorunda kaldık” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2025-02-27-at-16-36-36-3.jpeg

RAMAZAN SONUNA KADAR YOĞUNLUK DEVAM EDER

Ramazan başlamadan artan yoğunluğun bayrama kadar devam edeceğini belirten Canlı, “Bugün ve yarın da büyük ihtimalle sadece Ramazan hazırlıklarına devam edeceğiz. Yoğunluğumuz Ramazan sonuna kadar devam eder. Ramazanın bitmesine yakın bayram için hazırlıklar yapılacak. İki günde yaklaşık 50 kilo erişte satışı yaptık. Erişte ve su böreği dışında sarma ve dolmaya da talep oldukça fazla. Müşteriler genellikle çiğ şekilde alıp dolaplarına koyuyor, yiyeceği zaman kendisi pişiriyor ama isteğe göre biz burada da pişiyoruz. Su böreği almaya gücü yetmeyenlerde sadece su böreğinin yufkasını alıyor kendi evinde yapıyor. Ramazan için 100 tane yufka alan müşterimiz oldu. Bu sebeple yufkaya da talep oldukça arttı gece gündüz yufka yapıyoruz. Geçen seneye göre bu sene daha yoğun geçiyor” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2025-02-27-at-16-36-36.jpeg

FİYATLARI MAKUL SEVİYEDE TUTUYORUM

Ramazan öncesi fiyatlarda bir değişiklik yapmadığını ifade eden Fatma Canlı, “Ben fiyatları değiştirmedim. Fiyatları yılbaşından beri aynı fiyatlar ama birçok yerde duyuyorum aynı erişteyi ben 220 TL’ye satarken başka yerlerde 250 TL ile 500 TL arasında değişiyor. Vatandaşların zaten alım gücü düştü o yüzden biz fiyatlarımızı değiştirmedik. Su böreğinin küçük boyu 850 TL, kıymalı büyük boyunu ise 1100 TL’den satıyoruz. Peynirli yaptığımızda 100 TL daha düşük oluyor. Sarma ve kuru dolma 450 TL, lahana biraz daha uygun fiyatlı olduğu için onu da 400 TL’ye satıyoruz. Ramazanda sahurda tok tuttuğu için genellikle yufka yeniliyor onun da tane fiyatı 16 TL onu genellikle toplu şekilde alıyorlar” ifadelerini kullandı.