• Haberler
  • Genel
  • Yoğurtla yapılan bu çorba Konyalıların en sevdikleri arasında! Yapılışı ise çok kolay

Yoğurtla yapılan bu çorba Konyalıların en sevdikleri arasında! Yapılışı ise çok kolay

Özellikle sağlıklı ve hafif bir çorba tercih edenler için ideal olan ayran çorbası, Konya mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer almaktadır.Yaz aylarında sofralarınızı süsleyecek pratik ve lezzetli bir seçenek olan ayran çorbasını deneyerek, sevdik

Özellikle sağlıklı ve hafif bir çorba tercih edenler için ideal olan ayran çorbası, Konya mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer almaktadır. Yaz aylarında sofralarınızı süsleyecek pratik ve lezzetli bir seçenek olan ayran çorbasını deneyerek, sevdiklerinize de sunabilirsiniz.

AYRAN AŞI ÇORBASININ TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı nohut

1 su bardağı buğday

250 gram süzme yoğurt

250 gram yoğurt

1 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı dereotu

Çorbanın içerisinde nohut kullanmak istiyorsanız; bir gece önceden hem buğdayı, hem de nohutları suda bekletin.

İsteğe göre yoğurdun üzerine zeytinyağlı sos karışımı hazırlayarak sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Çorbanın kıvamlı olması için ev yapımı ayran kullanın.

Topaklanmaları önlemek için pişirme işlemi sırasında çorbayı sık sık karıştırın.

YAPILIŞI

Buğdayı kayan suyun içerisine atın ve yumuşayana kadar pişirin. Pişen buğdayı sürecek ocaktan alın.

Haber

Daha sonra bir kabın içerisinde yoğurtla süzme yoğurdu karıştırın.

Tencereye haşlanmış nohut, buğday, tuzu ve azar azar soğuk suyu ekleyerek kıvam elde edene kadar karıştırın.

Ardından yoğurdu da ekledikten sora dereotunu ilave edin. Pişen çorbayı 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

kaynak: yasemin.com

Bakmadan Geçme