Görme Engelli Kadının Ayağının Üzerinden Otomobil Geçti!
Olay, 18 Eylül 2025 tarihinde Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi, Şeyh Sinan Mahallesi Salih Omurtak Caddesi Uğur Mumcu Parkı mevkiindeki bir yaya geçidinde yaşandı.
Görme engelli N.D. isimli kadın, elinden tuttuğu çocuk Z.A.A. ile yaya geçidinden karşıya geçmeye çalışırken, otogar istikametine seyretmekte olan H.G. idaresindeki otomobilin tekerleği kadının ayağının üzerinden geçti. Kazanın ardından her iki yaya da yere düşerek yaralandı.
Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı kadın ve çocuğa ilk müdahaleyi yaptıktan sonra onları ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
İlçe Trafik Büro Amirliği ekipleri, olay yerine gelerek yapılan incelemeler sonucunda otomobil sürücüsü H.G.'ye, yaya geçidinde yayaya geçiş üstünlüğü tanımadığı gerekçesiyle 4 bin 512 Türk Lirası idari para cezası kesti .
Kazayla ilgili olarak polis tarafından bir soruşturma başlatıldı.
Kaynak:İHA