Konya’daki Veliler Şokta! Çocuklarınızın Elleri Kana Bulanmasın!

Konya’daki Veliler Şokta! Çocuklarınızın Elleri Kana Bulanmasın!
Çocuklar arasında hızla yayılan ‘kanlı para’ oyunuyla ilgili Konya’daki okullar harekete geçerek önlem almaya başladı. Ders öncesinde çocukların elleri kontrol edilirken, velilerinde çocuklarını bu konuda kontrol edilmesi için uyarılarda bulunuldu.

Çocuklar arasında hızla yayılan ‘kanlı para’ oyunuyla ilgili Konya’daki okullar harekete geçerek önlem almaya başladı. Ders öncesinde çocukların elleri kontrol edilirken, velilerinde çocuklarını bu konuda kontrol edilmesi için uyarılarda bulunuldu. İşte ‘Kanlı Para’ gerçeği…

Sosyal medyada başlayan ve giderek okullarda da yaygınlaşan kanlı para isimli oyun, çocukların ellerinde çeşitli hasarlara neden oluyor. Konya’daki okul idareleri veliler bilgilendirilerek çocuklarını takip etmeleri istedi. TikTok isimli sosyal medya hesaplarında yayılan akımda cezalandırma sistemi rakibin eline zarar verip kanatmayı amaçlıyor. Kanamadan cezanın bitmediği ifade ediliyor.

Çocukların ellerinde kanamalara sebep olan, bulaşıcı hastalıklara ve elde kırığa, çatlamaya neden olabilen ‘kanlı para’ oyunuyla ilgili Konya’daki okullar tedbir almaya başladı. Pazartesi gününden itibaren birçok okulda öğrencilerin elleri kontrol edildi. Ellerinde yaralar bulunan, oyun oynadığı tespit edilen öğrencilerin velileri bilgilendirilerek çocuklara oyunun zararları anlatıldı. Ayrıca bazı okullar, sosyal medya hesaplarında ve veli bilgilendirme gruplarında uyarı yaparak ailelerin de tedbir almasını istedi.

KONYA’DAKİ OKULLARDAN GELEN O MESAJ!

Okul İdaresi tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

“Okulumuzda " kanlı para" isimli oyunun öğrenciler arasında oynandığını tespit edilmiş olup, tarafımızdan gerekli önlemler alınmıştır. Yaralanmalara ve uzun vadede ciddi hasarlara sebebiyet verebilecek bu oyunun oynanmaması hususunda siz velilerimizin de çocuklarımızın takibini yapmasını ve gerekli durumda öğretmenlerimizle irtibata geçmesini önemle rica ederiz.”

‘KANLI PARA’ OYUNU NEDİR?

Kanlı Para isimli oyun, okullarda giderek popülerleşiyor. Çocukların ellerini kan içerisine bırakan, bulaşıcı hastalıklara ve elde kırığa, çatlamaya neden olabilen oyunla ilgili acil tüm okullar harekete geçti. Paranın kenarını çentikli bir şekilde yapıp rakibin eli kanayana kadar devam eden bir oyun olarak biliniyor. Herkesi ne kadar “cesur” olduğunu göstermek için oyuna davet ediyorlar aslında mecbur ediyorlar diyebiliriz. Enfeksiyon hastalıklarından tutun diğer mikrop kapmalara ve kalıcı hasarlara neden olabilecek bir oyun.

Konuyla ilgili görüş beyan eden bir veli ise, “Çocuklarımı sık sık kontrol ediyoruz. Oyun hala okullarımızda oynanıyor” ifadelerini kullandı.

İŞTE VELİLERE GELEN MESAJLAR:

•Gizem Başar

Etiketler: Konya, Konya son dakika haberler, Konya hava durumu, son dakika, konyaspor, konya haberler, ilan ver, Konya son dakika, Konya asayiş, Konya emlak, Konya cinayet, Konya trafik kazası, Konyaspor haberleri, kanlı para,tiktok,ortaokul,öğrenci

Kaynak:Konya'nın Sesi