- Haberler
- Konya Haber
- Konya'da 15 günlük denetimin bilançosu ağır oldu!
Konya'da 15 günlük denetimin bilançosu ağır oldu!
Konya'da jandarmanın 15 günlük kaçakçılık operasyonlarında binlerce paket kaçak sigara, litrelerce alkol ele geçirildi.
Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Konya genelinde kaçakçılığın önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 1-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetlerde, kaçak sigara, tütün ürünleri ve alkollü içkilere yönelik operasyonlar düzenlendi.
Binlerce paket kaçak sigara ele geçirildi
Jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda 2 bin 185 paket çeşitli markalarda kaçak sigara, 80 paket içi tütün doldurulmuş makaron ve 15 adet ısıtılmış tütün ürünü ele geçirildi.
Operasyonlarda ayrıca 838 litre rakı, 116 litre votka, 386 litre viski ve 56 litre etil alkol bulundu. Ekipler, 8 adet alkol kiti ile 81 adet sahte veya taklit bandrole de el koydu.

4 şüpheli serbest bırakıldı
Ele geçirilen ürünlere ait faturaların ibraz edilemediği, ürünlerde bandrol ve Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) işaretlerinin bulunmadığı bildirildi.
Gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında yakalanan 4 şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
Konya İl Jandarma Komutanlığının kent genelinde kaçakçılık ve suçla mücadele çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.
Bakmadan Geçme