- Haberler
- Konya Haber
- Konya'daki 60 yıllık tarihi hanın içinde yetişen ağaçlar görenleri şaşırtıyor!
Konya'daki 60 yıllık tarihi hanın içinde yetişen ağaçlar görenleri şaşırtıyor!
Tarihi Bedesten Çarşısı'ndaki Modern Vakıflar İş Hanı'nda 30 yıl önce dikilen yeni dünya ve incir ağaçları, meyveleriyle esnafın ve alışverişe gelen vatandaşların ilgi odağı oluyor. Hanın ortasında adeta botanik bir hava estiren ağaçlar, her yıl bolca ürün veriyor.
Konya’nın Tarihi Bedesten Çarşısı’nda bulunan yaklaşık 60 yıllık Modern Vakıflar İş Hanı, mimari yapısından ziyade iç avlusunda yetişen meyve ağaçlarıyla dikkat çekiyor. Yaklaşık 30 yıl önce bir esnaf tarafından Antalya’dan getirilip hanın ortasına dikilen yeni dünya ve incir ağaçları, hem hana gelen vatandaşların ilgi odağı oluyor hem de beton binalar arasında adeta mini bir botanik bahçesi havası estiriyor.
“Vatandaşların ilgisini de çekiyor”
Bu iş merkezine yaklaşık 30 sene önce geldiğini belirten esnaf Mithat Büyükdağ, "Bu ağaç 30 seneden beri var. Daha önce burada bir esnaf arkadaş var abimiz. O Antalya'dan getirmiş, buraya ekmiş bu ağacı. Burada da işte 3-4 seneden beri meyve veriyor. Bu yeni dünya ağacı. Burada botanik bahçesi varmış diye bazıları fotoğraflarını çekiyor bu ağacın. Tabii vatandaşların ilgisini de çekiyor. Bir yeşillik, bir doğa olunca bu şekilde güzelliği var yani. Hele biraz açtığı zaman daha güzel yeşilliği var. Şimdi tabii sonbahar olduğu için yaprakları biraz soldu. Meyveleri varken daha güzel oluyor. Güzel bir ağaç yani. Buranın tarihi bir çarşı olduğunu ve burada güzel bir botanik olduğunu bazı kişiler geliyor, fotoğrafını çekiyor, güzel bir şey. Ağaç 3-4 seneden beri meyve veriyor. Bu sene fazla verdi. Çok güzel bir meyvesi var. Hem de organik, hem tek çekirdekli yani bu. Haziran'ın 15'inde meyveleri çok güzel oluyor, herkes de tatmaya çalışıyor" dedi.
“Bu yıl çok güzel meyvesi vardı”
Ağacın iş merkezine gelen vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü söyleyen iş merkezinin yöneticisi Adıgüzel Çalık da, "Özellikle meyvesi olduğu zamanlarda çok dikkat çekiyor. Özellikle soruyorlar bu ne ağacı diye. Biz de kendilerine yeni dünya ağacı olduğunu söylüyoruz. Bu yıl çok güzel meyvesi vardı. İnce kabuk yalnız toplaması zor biliyorsunuz bu ağaç çok gevrek bir ağaç, üzerine çıkamıyoruz. Yere düştüğü zaman da anında eziliyor. Ama meyvesi çok güzel. Belki Alanya'da bu kadar lezzetli meyve yoktur. Yaklaşık 30 yıl önce dikilmiş söylentilere göre. Bu yıl çok güzel meyvesi oldu" diye konuştu.
Bakmadan Geçme