Azerbaycanlı Gençler Konya’yı Keşfetti

Azerbaycanlı Gençler Konya’yı Keşfetti
 İnternet Editörü
Konya’da yaşayan Azerbaycanlı öğrenciler, diğer uluslararası öğrencilere örnek olacak bir etkinliğe imza attı. Gençler Konya’yı karış karış gezerek keşfetti.

Konya Azerbaycanlı Öğrenciler Birliği "Konya'yı Birlikte Keşfedelim" başlıklı bir konsept oluşturdu. “Öğrenim gördüğümüz şehri ne kadar tanıyoruz” sorusundan hareket eden öğrenciler, konsept kapsamında bir gezi rotası oluşturdu.

azerbaycan-4.jpeg

Azerbaycanlı uluslararası öğrenciler olarak hayatlarının en güzel yıllarını geçirdikleri Konya'yı tanımanın bir vefa borcu olduğunu ifade eden Konya Azerbaycanlı Öğrenciler Birliği Başkanı Aytan İsayeva gezi hakkında açıklamalar yaptı. İseyeva, “Gezi konseptimizin ilki şehir merkezinden yani Alaaddin Tepesi, Camii ve Türbesi'nden başlamış İnce Minareli Medrese, Dursun Fakih Camii, Sahibata Mahallesi, İplikçi Camii, Bedestan Çarşısı, İstiklal Harbi Şehitliği, Panorama Müzesi ile devam ederek Kılıçarslan Meydanı Dar-ül Mülk Müze Sarayı ile son bulmuştur” dedi.

azerbaycan-6.jpeg

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

Gezilerin devamının geleceğinin de sinyalini veren İsayeva, “Devamında Sille Antik Kenti, Konya Bilim Merkezi, Tropikal Kelebek Bahçesi gibi önemli yerleri de birlikte gezmeyi hedefliyoruz. Bu gezi konseptinin Konya'da eğitim alan tüm uluslararası öğrenciler arasında farkındalık oluşturacağını düşünüyoruz. Birçok ilklere sahip olan, tarihin izlerini taşıyan Konya'yı bilmeden sadece eğitim almak büyük bir eksikliktir.

azerbaycan-2.jpeg

Mezun olduktan sonra ülkemize döndüğümüzde Konya'yı tanıtmak, öğrencilik yıllarımızda hoş anılar biriktirmek için Konya Azerbaycanlı Öğrenciler Birliği olarak Konya'mızı keşfetmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Birlikte gezmenin daha verimli ve eğlenceli olduğunu söyleyen İsayeva, öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğinin de altını çizdi.

azerbaycan-3.jpeg

azerbaycan-5.jpeg

Kaynak:Konya'nın Sesi