Bitmediniz! Etliekmeği Sahiplenmeyen Bir Halk TV Spikeri Kalmıştı!

Bitmediniz! Etliekmeği Sahiplenmeyen Bir Halk TV Spikeri Kalmıştı!
 İnternet Editörü
Konya deyince ilk akla gelen lezzet olan etliekmek, diğer iller tarafından sahiplenilmeye devam ediyor. Halk TV Spikeri Gözde Şeker bugün yayınlanan programda öyle bir şey söyledi ki tüm Konyalıların tepkisini çekti. İşte detaylar…

Konya’nın en sevilen lezzetlerinden biri olan etliekmek uzun yıllardır, polemik konusu olmaya devam ediyor.

Sivaslılar ve Mardinliler tarafından sahiplenilmeye çalışılan Konya’nın tescilli etliekmeği, geçtiğimiz günlerde Yunanistan’ın ‘Etliekmek bizim’ iddiasıyla yeniden gündeme gelmişti.

Tartışmaların son adresi bu kez Halk TV oldu. Halk TV kanalında yayınlanan Kırmızı Çizgi programının spikeri Gözde Şeker, Kastamonulu olduğunu söyleyerek etliekmeğin Konya’nın değil Kastamonu’nun olduğunu iddia etti.

Konyalıları kızdıracak açıklamalarda bulunan Şeker, “Kastamonu Daday önemli bir nokta. Ayrıca buradan söylemek istiyorum, etliekmek Konya’nın değil, Daday’ındır. Konya’nınki daha çok bir kıymalı pideye benzer” ifadelerini kullandı.

Programı takip eden izleyiciler ise, “Gözde Şeker Konya’nın etliekmeğini hiç yememiş anlaşılan. Gelsin bir görsün sonra karar versin. Biz etliekmeğimizi kimseye kaptırmayız” yorumları yaptı.

İşte o video:

Kaynak:Konya'nın Sesi