Konya'da Yaz Yağmurları Sürüyor! Öğleden Sonraya Dikkat!

Konya'da Yaz Yağmurları Sürüyor! Öğleden Sonraya Dikkat!
 Muhabir
Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre 8-9 Haziran tarihinde Konya ve ilçelerini yağış bekliyor. İşte haritalarla 5 günlük hava durumu…

Meteoroloji'nin tahminlerine Konya genelinde hava sıcaklıkları gün gün artacak. Meteoroloji yeni hava durumu haritasını paylaştı. Peki, 8 Haziran ve önümüzdeki günlerde Konya’da hava durumu nasıl olacak? Son hava durumu tahminlerine göre Konya’da hava durumu ile ilgili detaylara sitemizden ulaşabilirsiniz.

Meteorolojiden alınan verilere göre, Konya’da 8 Haziran Cumartesi günü hava 27 derece ve gökgürültülü sağanak yağışlı olacak. Konya ve ilçelerini hafta sonu sağanak yağış bekliyor.

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre yapılan uyarılarda şu ifadelere yer verildi:

Yapılan son değerlendirmelere göre; 08.06.2024 Cumartesi günü öğleden sonra Ankara, Eskişehir’in güney ve doğusu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Konya, Afyonkarahisar, Bolunun güney ve doğusu ile Karabük’ün güneyinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Konya merkezde en düşük ve en yüksek sıcaklık dereceleri ise şu şekilde;

ffdbd-001.png

-Büşra GÜLTAŞ