İftara Ne Pişirsem? Pekmez Helvası Tarifi
İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...
KONYA MUTFAĞI’NDAN
PEKMEZ HELVASI
Malzemeler:
1 su bardağı sadeyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı pekmez
Yeteri kadar ceviz
Yapılışı:
Bir tencereye yağı koyup kızdıktan sonra unu ilave edin. Hafif ateşte yağ ve un pembeleşinceye kadar kavurun. Ayrı bir kapta pekmezi ısıtıp kavrulmuş olan yağ ve unu ateşten alarak pekmez ilave edin ve tekrar ateşe koyun. Tenceredeki malzeme pekmezi çekinceye kadar karıştırın. Yaklaşık 40 dakika piştikten sonra helvayı ateşten alın. Helva 10 dakika dinlendikten sonra sıcak olarak servis edin. İsteğe göre cevizle süsleyin. Afiyet olsun…