Dev Kartallar Finalspor deplasmanında!

Dev Kartallar Finalspor deplasmanında!
Konyaspor Basket, 5. hafta maçında bugün deplasmanda Bursa ekibi Finalspor ile karşılaşacak

Basketbol 1. Ligi’nde (TBL) 5. hafta heyecanı dün oynanan Bornova Belediyesi Karşıyaka-Alagöz Iğdır maçıyla başladı. Konyaspor Basket, bugün deplasmanda Finalspor ile karşılaşacak. Konya’daki hazırlıklarını tamamlayan Dev Kartallar, bugün sabah saatlerinde otobüsle Bursa’ya giderek kampa girecek. Yeşil-beyazlı takım, maçın son çalışmasını akşam saatlerinde maçın oynanacağı salonda yapacak.

Hedef seriye bağlamak

İlk 4 haftada 2 galibiyet ve 2 yenilgi alan temsilcimiz, ligde 11. sırada yer alıyor. Konyaspor, üst üste aldığı Mersin ve Iğdır yenilgilerinin ardından sahasında bol skorlu geçen maçta Kapaklıspor’u mağlup ederek moral bulmuştu. Yeşil-beyazlı takım, bugünkü mücadeleyi de kazanarak ligdeki 3. galibiyetini almak amacında. Koç Emrah Benli de galibiyet serisi yakalamak adına Bursa’dan galibiyetle dönmeyi hedeflediklerini söyledi.

Final’de son durum

Uzun yıllardır TBL’de mücadelesini sürdüren ve bu anlamda en istikrarlı kulüplerin başında gelen Finalspor, bu sezon yatırım yaparak önemli isimleri kadrosuna kattı. Berat Gök’ün çalıştırdığı Bursa ekibi, ilk 3 maçını kaybettikten sonra geçtiğimiz hafta deplasmanda Ankaragücü’nü mağlup ederek ilk galibiyetini almıştı. Finalspor’un kadrosunda 2021-2022 sezonunda Konyaspor ile Süper Lig’e çıkma sevinci yaşayan deneyimli şutör Can Özcan da yer alıyor.

TBF TV Youtube’da yayınlanacak

Bursa Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak karşılaşma bugün saat 14.00’de başlayacak. Maçta Aydın Karaçam, Benhür İrcel ve Barış Burak Durmuş hakem üçlüsü düdük çalacak. Zorlu mücadele TBF TV’nin YouTube adresinden canlı yayımlanacak. İki ekip, son olarak 2021-2022 sezonunda karşı karşıya gelmişti. Dev Kartallar, evinde rakibini 96-59, deplasmanda da 83-71 mağlup etmişti. Spor Servisi

Kaynak:Konya'nın Sesi