Konyaspor, tarihinin en kritik maçlarından birine çıkacak! Rakip Galatasaray

Konyaspor, tarihinin en kritik maçlarından birine çıkacak! Rakip Galatasaray
 Muhabir
Konyaspor, bugün oynayacağı Galatasaray maçıyla tarihinin en kritik sınavını verecek. Yeşil-beyazlılar sahadan 1 puanla ayrılması halinde Süper Lig’de kalmayı garantileyecek, kaybetmesi halinde ise diğer 3 takımın alacağı sonuçları bekleyecek.

Trendyol Süper Lig’in 38.haftası cuma günü oynanan maçlarla başladı. Bugün, Tümosan Konyaspor, MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda Galatasaray’ı konuk edecek. Saat 19’da başlayacak müsabakada Tugay Kaan Numanoğlu düdük çalacak. Konyaspor maçtan minimum 1 puanla ayrılması halinde ligde kalmayı garantileyecek. Mağlubiyette ise Gaziantep FK, MKE Ankaragücü ve Hatayspor maçlarından gelecek sonucu bekleyecek. Konyaspor küme düşmesi halinde ise 2013-2014’ten bu yana kesintisiz mücadele ettiği Süper Lig’e veda edecek.

Kapalı gişe

Bugün oynanacak karşılaşmada tribünlerin büyük bölümünün dolması bekleniyor. Konyaspor - Fenerbahçe maçını 23 bin 834 biletli taraftar tribünden takip etmişti. Karşılaşma bu sezon MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda oynanan en yüksek taraftar sayısına ulaşılan maç olmuştu. Galatasaray maçında ise bu durum değişecek. Şuana kadar satışa çıkan 40 bin biletten 35 bini satıldı. Maç gününe kadar biletlerin tamamının satılması bekleniyor.

Taraftar meşalelerle karşılayacak

Nalçacılılar taraftar grubu pazar günü oynanacak Galatasaray maçının öncesinde takım otobüsünü meşale ve marşlarla karşılayacak. Sosyal medyadan yapılan açıklamada; "Pazar günü oynayacağımız Galatasaray karşılaşması öncesi takımımızı 16.30'da Stadyum önünde sis ve meşalelerle karşılıyoruz. Takım karşılama organizasyonundan hemen sonra stada girip yerlerimizi alalım. Taraftarlarımızı bu şovun daha iyisini yapmak için atkılarıyla maça bekliyoruz." denildi. Nalçacılılar Samsunspor maçının öncesinde de yine takım otobüsünü meşalelerle karşılaşmıştı.

Konyaspor’da cezalı yok

Konyaspor’da bugün oynanacak karşılaşmada cezalı oyuncu bulunmuyor. Yeşil-beyazlılarda sakatlıkları süren Metehan Mert ve Yasir Subaşı haricinde eksik oyuncu bulunmuyor. Sakatlık sürecini tamamen atlatan Marlos Moreno da maç kadrosundaki yerini alabilecek.

Galatasaray’a 1 puan yetiyor

Galatasaray, Konya’ya Fenerbahçe’nin 3 puan önünde geliyor. Sarı-kırmızılılar bugünkü karşılaşmadan 1 puanla ayrılması halinde Konya’da şampiyonluğunu ilan edecek. Konyaspor’un kazanması halinde ise eğer Fenerbahçe evinde İstanbulspor’u yenmesi halinde 9 yıl sonra Süper Lig şampiyonluğunu elde edecek.