Konyaspor, zorlu Esenler Erok deplasmanında!

Konyaspor, zorlu Esenler Erok deplasmanında!
Konyaspor Basket, ligin 7. haftasında bugün deplasmanda Esenler Erokspor ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekip, şampiyonluğu hedefleyen rakibini deplasmanda yenmeyi hedefliyor.

Türkiye Sigorta Basketbol 1. Ligi’nde 7. hafta heyecanı bugün oynanacak karşılaşmalarla tamamlanacak. Konyaspor Basketbol, bugün deplasmanda zorlu bir sınav verecek. Yeşil-beyazlı ekip, deplasmanda Esenler Erokspor ile karşılaşacak. Konya’daki hazırlıklarını tamamlayarak dün sabah saatlerinde hava yoluyla İstanbul’a giden Dev Kartallar, maçın son çalışmasını öğleden sonra maçın oynanacağı salonda yaptı.

Geçtiğiz hafta içinde evinde Fenerbahçe Koleji’ni 90-78 mağlup eden Konyaspor Basket, haftaya 7. sırada girdi. Ligde geride kalan süreçte 3’er galibiyet ve mağlubiyet alan temsilcimiz, zorlu deplasmanda kazanarak ligde 4. galibiyetini almak adına parkeye çıkacak. Play-off hattında kalmak isteyen Konyaspor’da koç Emrah Benli, takımına güvendiğini belirterek, iyi bir sonuçla Konya’ya döneceklerine inandığını kaydetti.

Basketbolda yeni kulüplerden olan Esenler Erokspor, geçen sezon 2. Lig’de mücadele verdi. İstanbul ekibi, ligin 18 takıma çıkarılmasının ardından Türkiye Basketbol Federasyonu’nun davetiyle 1. Lig’e alındı. İstanbul ekibinin başantrenörlüğünü bu sezon da Erden Eryüz yapıyor. Lisans sıkıntısı nedeniyle kağıt üzerinde ise resmi olarak başantrenör olarak birinci asistan koç Sinan Çambel görülüyor. Güçlü bir kadro kuran ve Süper Lig’e çıkmak isteyen Esenler Erok da ligde ilk 6 haftada 3 galibiyet ve 3 yenilgi aldı.

Esenler Erokspor-Konyaspor mücadelesi bugün saat 13.00’de oynanacak. Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanacak zorlu karşılaşmada Turgut Işık, Burak Durmuş ve Burak Anlatıcı düdük çalacak. Karşılaşma TBF TV’nin YouTube adresinden canlı olarak yayımlanacak. İki takım, bugünkü maçla birlikte ilk kez resmi bir karşılaşmada karşı karşıya gelecek. Spor Servisi

Kaynak:Konya'nın Sesi