- Haberler
- Güncel
- Okullara 30 bin güvenlik görevlisi alınacak! Listede Konya da var... Başvurular başladı mı?
Okullara 30 bin güvenlik görevlisi alınacak! Listede Konya da var... Başvurular başladı mı?
Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala, Konya'daki okulları da ilgilendiren güvenlik artırımına yönelik hazırlıklar gündemin önemli başlıkları arasında bulunuyor
Başvurular ne zaman başlayacak?
30 bin kişilik güvenlik personeli istihdamına ilişkin başvuru takvimi henüz kesinleşmiş değil. Adayların merakla beklediği ilanların İŞKUR tarafından yayımlanmasının ardından başvuru sürecinin resmen başlaması bekleniyor. İlanların yayımlanmasıyla birlikte hangi illerde ve hangi okullarda personel görevlendirileceği, başvuru tarihleri ve adaylardan talep edilecek belgeler de netlik kazanacak. Planlanan sistemde güvenlik personelinin görev yapacağı okulların belirlenmesinde yalnızca öğrenci sayısının değil, okulun bulunduğu bölgenin özellikleri ve mevcut güvenlik ihtiyacının da dikkate alınması öngörülüyor. Okulların fiziki yapısı ve çevresel koşulları da değerlendirmede rol oynayacak.
Personelin güvenlik soruşturması sürecinin İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülmesi, işe alım kapsamında yapılacak mülakatların ise Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilmesi planlanıyor. İl ve okul bazındaki kontenjanların belirlenmesinde valiliklerin koordinasyonu sağlanacak.
Bakmadan Geçme