• Haberler
  • Güncel
  • Salih Gözüm kimdir? Hangi görevlerde bulundu, nereye atandı?

Salih Gözüm kimdir? Hangi görevlerde bulundu, nereye atandı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla birlikte yeni atamalar gerçekleştirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında yapılan yeni görevlendirmelerle de Salih Gözüm'ün yeni görevi belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla birlikte Emniyet Müdürlüğü'nün merkez ve taşra teşkilatlarında 69 görev değişikliği yapıldı. 39 ilin emniyet müdürü değişirken 24 ilin emniyet müdürü ise merkeze çekildi. Daha önce farklı kademelerde emniyet teşkilatında görev yapan Gözüm, Terörle Mücadele Daire Başkanı olarak görevlendirildi. Peki Salih Gözüm kimdir, nereli, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu?

Salih Gözüm kimdir? Hangi görevlerde bulundu, nereye atandı?

SALİH GÖZÜM NEREYE ATANDI?

Emniyet Genel Müdürlüğünün merkez teşkilatında 11 birimi kapsayan yeni görevlendirmeler yapıldı. Bu kapsamda Salih Gözüm, Terörle Mücadele Daire Başkanı olarak görevlendirildi. Görev değişikliği 18 Eylül 2026'da İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi tarafından duyuruldu.

TERÖRLE MÜCADELE DAİRE BAŞKANI SALİH GÖZÜM KİMDİR?

Salih Gözüm, Erzurum'un Horasan ilçesinde doğdu. 1990'da İstanbul Polis Koleji'ne, 1994'te Polis Akademisi'ne devam etti. 1998 yılında komiser yardımcısı olarak göreve başladı.

Salih Gözüm kimdir? Hangi görevlerde bulundu, nereye atandı?

1999-2001 yılları arasında yedek subay olarak askerlik görevini yapan Gözüm, kariyeri boyunca Genel Hizmet ve Terörle Mücadele alanlarında görev aldı. Ayrıca Sudan'daki Birleşmiş Milletler Barışı Koruma Gücü ve Afganistan'daki NATO Misyonu kapsamında görev yaptı. 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi ettikten sonra 2023'te Yalova İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi.

2024'te Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanı olarak görevlendirildi. 2026 görevlendirmesiyle Terörle Mücadele Daire Başkanı oldu.

Salih Gözüm kimdir? Hangi görevlerde bulundu, nereye atandı?

HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

Salih Gözüm uluslararası güvenlik görevlerinde bulundu. 2023 yılında Yalova İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan Gözüm, 2026 yılı başında ise Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanı olarak görev yapıyordu. Türkiye Büyük Millet Meclisi tutanaklarında da 2025 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Salih Gözüm olarak bulundu. Ocak 2026'da Emniyet Teşkilatı Sendikası tarafından yapılan açıklamada da Gözüm, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanı olarak anıldı.

Bakmadan Geçme