• Haberler
  • Sanat
  • Uluslararası genç yazarlardan, Başkan Altay'a ziyaret

Uluslararası genç yazarlardan, Başkan Altay'a ziyaret

Konya'da bulunan uluslararası genç yazarlar, Dünya Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a ziyarette bulundu

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) iş birliğiyle düzenlenen 5. Uluslararası Genç Yazarlar Buluşması, farklı coğrafyalardan genç kalemleri Konya’da bir araya getirdi. 23-29 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen program kapsamında kente gelen genç yazarlar, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Taş Bina’da buluştu.

Ziyarette genç yazarları Konya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Altay, şehrin tarihî ve kültürel mirasının uluslararası alanda tanınmasının önemine dikkat çekti. Konya’nın köklü geçmişi, kültürel zenginliği ve İslami yaşam geleneğiyle öne çıkan bir şehir olduğunu belirten Altay, özellikle Müslüman kimliğine sahip insanların bu tür şehirleri yakından tanımasının değerli olduğunu ifade etti. Altay, genç yazarların Konya ziyaretini bu açıdan önemli bulduğunu kaydetti.

Uluslararası genç yazarlardan, Başkan Altay'a ziyaret

"Kültürle doldurmazsanız bir medeniyet inşa etmek mümkün değil"

Gönül coğrafyası diye ifade edilen yerlerle Türkiye’nin tarihsel bir geçmişinin bulunduğuna dikkat çeken Başkan Altay, “Elhamdülillah ecdadımız hiçbir zaman sömürgeci olmamış. Bugün onun faydalarını görüyoruz. Gittiğimiz her yerde Türkiye'den gelenlere büyük bir ilgi, sevgi, muhabbet var. Bunun artarak devam etmesi için devletimizin son zamanlarda yaptığı çalışmaları da çok önemsiyorum. YTB, Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Maarif Vakfı gibi yeni markalarımız oluştu. Ülkemiz artık ekonomik olarak bir yere geldi. Savunma sanayinde bir yere geldik ama bunun altını kültürle doldurmazsanız bir medeniyet inşa etmek mümkün değil. Onun için, bu yaptığınız işi çok kıymetli buluyorum. Özellikle edebiyat alanında yetişmiş arkadaşlarımızın ülkemizle bağlarının devam ediyor olması, aynı ortak idealle bu yapı taşını oluşturmamızın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. YTB'ye teşekkür ediyoruz. Konya zaten bu gönül coğrafyasının en önemli şehirlerinden birisi” diye konuştu. Ziyarete katılan misafirler ve genç yazarlar da Konya’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, ev sahipliği için Başkan Altay’a teşekkür etti.

Bakmadan Geçme