29 yıllık tatlıcının uyguladığı teknik! Yaptığınız kadayıf bu teknikle dağılmıyor

29 yıllık tatlıcının uyguladığı teknik! Yaptığınız kadayıf bu teknikle dağılmıyor
29 yıllık deneyime sahip bir tatlıcı, kadayıf yapımında kullandığı özel bir teknikle dikkat çekiyor. Bu teknik sayesinde, yapılan kadayıfların dağılmadığı ve mükemmel bir kıvama sahip olduğu belirtiliyor.

Tatlıcının yaptığı kadayıfın özel tekniği, geleneksel yöntemlerden farklı olarak özel bir dokunuş gerektiriyor.

İşte Kadayıf Tatlısının En Doğru Tarifi

Malzemeler:

500 gr tel kadayıf

150 gr tereyağı

2 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Şerbeti için

4 su bardağı şeker

4,5 su bardağı su

Çeyrek limon

maxresdefault-001.jpg

Nasıl yapılır?

Kadayıfları tel tel ayırarak başlayabilirsiniz. İnce ince açın tüm kadayıf tellerini. Tepsinizi yağlayıp kadayıfı serin. Bir kat kadayıf bir kat ceviz atacağız. Ancak önce cevizleri diri kalacak şekilde havanda dövelim ya da rondo da çekelim. Ancak cevizler yerken ağza gelsin diye incecik çekmeyin. Cevizleri çektikten sonra bir kat çeviz bir kat kadayıf konur. Son katı kadayıfla kapladıktan sonra küçük bir tepsi yardımı ile üzerinden bastırmanızı öneririz. Zaten ev yapımı kadayıf pişerken kabarır ve puf bir görüntüsü olur. Bu sıkılaştırma yöntemi denge sağlar. Bastırdıktan sonra üzerine tereyağını kızdırıp olabildiğince eşit olarak dökün. 200 derecede ısıttığımız fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Kadayıf pişerken şerbeti yapabilirsiniz. Şeker, su ve limonu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. Kadayıf pişene kadar şerbeti soğuyacaktır. Tatlınızı şerbetleyin dilimleyin ve servis edin. Afiyet olsun...


Bu özel teknikle yapılan kadayıfların dağılmadan mükemmel bir şekilde servis edilmesi, tatlıcının müşterileri tarafından takdirle karşılanıyor. Geleneksel tatlı yapımından farklı olarak, bu özel teknikle yapılan kadayıfların lezzeti ve sunumu her zaman beğeni topluyor. Usta tatlıcı Şemsettin Ramadan bu tarifi uyguluyor. Usta tatlıcının 29 yıllık deneyimi ve özel tekniği, kadayıf tutkunlarının vazgeçilmezi haline gelmiş durumda.

Kaynak:Haber Merkezi