Bulgur pilavı yavan olmuyor ve dibi tutmuyor. İşte lokantacıların sakladığı pişirme tüyosu

Bulgur pilavı yavan olmuyor ve dibi tutmuyor. İşte lokantacıların sakladığı pişirme tüyosu
Bulgur pilavının lezzetli olması ve dibi tutmaması için lokantacıların kullandığı bu püf noktaları evde de uygulayarak lezzetli bir bulgur pilavı elde etmek mümkün.

Bu basit ancak etkili yöntemlerle, evde yapılan bulgur pilavı lokantalardakine göre hiç de geri kalmayacaktır.

Bulgur pilavı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem besleyici özellikleri hem de kolay pişirilebilir olması nedeniyle sıkça tercih edilen bir yemek türüdür. Ancak bazen evde yapılan bulgur pilavı, lokantalardakine göre daha yavan olabilmekte ve dibi tutma problemi yaşanabilmektedir. İşte bu noktada, lokantacıların sırrını öğrenmek bulgur pilavınızın lezzetini ve kıvamını bir üst seviyeye taşıyabilir.


Malzemeler:

maxresdefault-002.jpg

- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz

Yapılışı:


1. Öncelikle tereyağını veya margarini tencereye alıp eritin.
2. Eriyen yağın içine bulguru ekleyip kavurun. Bulgurların rengi değişene kadar kavurmaya devam edin.
3. Kavrulan bulgurların üzerine sıcak suyu ekleyin ve tuzunu atıp karıştırın.
4. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
5. Pişen bulgur pilavınızı servis tabağına alıp isteğe göre yanında salata veya cacık ile servis yapabilirsiniz.

Lokanta usulü bulgur pilavı tarifi bu kadar basit! Evde yapabileceğiniz pratik ve lezzetli bir pilav tarifi arıyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun!

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi