Fırından çıktığı anda lezzetine şaşıracaksınız. Pastane usulü simit poğaçanın tarifi

Fırından çıktığı anda lezzetine şaşıracaksınız. Pastane usulü simit poğaçanın tarifi
Pastane usulü simit poğaça nasıl yapılır? İşte lezzetine hayran kalacağınız o tarif

Pastane usulü simit poğaça tarifi ile evinizde kolayca lezzetli atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Deneyen herkesin beğenisini kazanacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Fırından çıktığı anda lezzetine şaşıracaksınız. Pastane usulü simit poğaça tarifi, misafirlerinizi etkileyecek bir lezzet sunmak istiyorsanız harika bir seçenek olabilir. İşte pastane usulü simit poğaça tarifi:

Malzemeler


-1 yemek kaşığı dolusu tereyağı (oda ısısında)
-1 adet yumurta
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağı
-1 yemek kaşığı sirke
-1 silme yemek kaşığı şeker
-1 çay kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-Alabildiği kadar un (1,5- 2 su bardağı kadar)

Arası için;


-Kaşar peyniri, dil peynir, beyaz peynir

Üzeri için;

maxresdefault.jpg

-Yarım çay bardağı su
-2 yemek kaşığı pekmez
-1 su bardağı beyaz susam

Simit Poğaça Nasıl Yapılır?


-Öncelikle susamı teflon tavada kısık ateşte kavuralım.
-Pekmez ile suyu iyice karıştıralım.
-Bütün sıvı malzemeleri derince kaba alarak kabartma tozu ve azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar elde ederek elimizle bastırarak peynirini koyalım ve ters çevirelim .
-İlk olarak pekmez suyuna batırarak daha sonrada susama iyice bulayalım.
-Yağlı kağıt serdiğimiz fırına dizelim.
-Kalan hamura da aynı işlemi yapalım.
-Bıçak yardımıyla 3 çizik atarak 190 derecede kızarana dek pişirelim.

Afiyet olsun.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi