Kayserili Perakende Devi İçin İflas Kararı Çıktı! Sektörün Öncüleri Arasındaydı

Kayserili Perakende Devi İçin İflas Kararı Çıktı! Sektörün Öncüleri Arasındaydı
Perakende Devi İçin iflas şoku

Türkiye perakende sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren ve sektörün öncülerinden biri olan Kayserili Beğendik marketleri için üzücü bir gelişme yaşandı. Şirketlerin mali durumlarının kötüye gitmesi sonucunda mahkeme, Beğendik Mağaza AŞ ile Beğendik Yiyecek İçecek şirketi için iflas kararı verdi. Bu kararın ardından şirketlerin geleceği belirsizliğini koruyor. Beğendik, bünyesinde bulunan Real için de daha önce iflas kararı almıştı. Bu durum, şirketin mali sıkıntılarının ne denli derin olduğunu gözler önüne seriyor.

Perakende sektörünün önemli isimlerinden Kayserili Beğendik için iflas kararı çıkmasıyla birlikte, şirketin mali sıkıntıları netlik kazandı. Temeli 1980'li yıllara dayanan Beğendik, bir süre önce Real Marketleri'ni de satın almıştı. Ancak Real için de mahkeme iflas kararı vermişti.

447325.jpg

Beğendik, mali sıkıntılarının üstesinden gelebilmek adına bir süre önce konkordato talebinde bulunmuştu. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada, kritik karar 16 Ekim'de alındı ve Real ile Beğendik için kayyum ataması yapıldı.

Mahkeme, Beğendik Mağaza İşletmeleri Tic. AŞ ve Beğendik Yiyecek İçecek Gıda Turizm Hizmet İşletmeleri Limited şirketi için iflas kararı verdi. Bu kararla birlikte şirketlerin tasfiyesi için dosya, icra-iflas müdürlüğüne gönderildi.

Beğendik, 1986 yılında Kayseri'de kurulmuş ve 1993 yılında Ankara Kocatepe'deki mağazasını açarak büyümeye başlamıştı. Real'i satın alarak İstanbul pazarına giren Beğendik, geçmişte İstanbul'a giriş yapmış ancak uygun koşullar olmadığından 2002'de geri çekilmek zorunda kalmıştı.

Çok sayıda personelin de ücretlerini alamadığı Beğendik, Alman Metro'dan satın aldığı Real'in iflasına da neden olmuştu.

Kaynak: abcgazetesi.com

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi