Kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifinin püf noktaları. Pastane usulü oluyor ve bayatlamıyor

Kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifinin püf noktaları. Pastane usulü oluyor ve bayatlamıyor
Kıyır kıyır kurabiye hazırlamak için bilmeniz gereken tarif

Kıyır kıyır tuzlu kurabiyeleriniz hazır! Bu tarif sayesinde misafirlerinize veya ailenize lezzetli bir atıştırmalık sunabilirsiniz. Ayrıca hava almayan bir saklama kabında muhafaza ederek bayatlamadan uzun süre taze kalabilir. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun!

Kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi, lezzetli atıştırmalık arayanlar için harika bir seçenektir. Bu tarif pastane usulü hazırlanır ve bayatlamaz. İşte kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifinin püf noktaları:

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye İçin Gereken Malzemeler:

  • 250 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta sarısı üstüne
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

maxresdefault-002.jpg

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiyenin Yapılışı:

  • İlk olarak margarin ve sıvıyağ yoğurma kabında karıştırılır.
  • Daha sonra diğer malzemeler eklenerek karıştırmaya devam edilir.
  • En son un azar azar eklenerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • El de ettiğiniz bu hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizilir.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam ya da çörek otu serpilir.
  • 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Bu malzemelerden yaklaşık iki tepsi kurabiye çıkmaktadır.
  • Afiyet olsun...

Kaynak:Haber Merkezi