Makarnayı suyla haşlamayın böyle pişirin! Makarna bu tarifle çok daha iyi pişiyor

Makarnayı suyla haşlamayın böyle pişirin! Makarna bu tarifle çok daha iyi pişiyor
Bu tarifle makarnanız hem daha lezzetli hem de daha doyurucu olacaktır. Ayrıca, suyla haşlama yöntemine göre daha az su kullanıldığı için, daha besleyici bir sonuç elde edebilirsiniz. Deneyin, farkı siz de hissedeceksiniz!

Makarnayı suyla haşlamak yerine, farklı bir yöntemle pişirmeyi denemelisiniz. Bu yöntemle makarnanın lezzeti ve dokusu çok daha iyi olacaktır. İşte size makarnayı suyla haşlamak yerine deneyebileceğiniz bir tarif:

Sütte Pilav Gibi Pişen Makarna Tarifi İçin Malzemeler

1/2 (yarım) paket makarna
2 su bardağı süt
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tutam karabiber
1 tutam nane
1 tutam kekik

Sütte Pilav Gibi Pişen Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencereye sütü ve zeytinyağını koyuyoruz.
Süt kaynayınca baharatları katıp karıştırıyoruz.
Makarnaları ekliyoruz.
Makarnayı paketin üzerinde yazan süre kadar pişiriyoruz.
Genelde bu sürede makarna sütü çekmiş oluyor ancak makarna cinsine göre pişme süresi ve gereken süt miktarı değişebilir.
Eğer makarna sert kalacak gibiyse çok az su ilavesi veya süt eklemesi yapabilirsiniz.
Makarna piştiğinde tencerede hala süt kalmış olması önemli değil.
Makarnanın üzerine sos olarak ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun

Kaynaklar: gazete pencere, youtube.com

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi