Konya usulü dağılmayan pilav nasıl yapılır? İşte Konyalı ustaların yöntemleri

Konya usulü dağılmayan pilav nasıl yapılır? İşte Konyalı ustaların yöntemleri
Konya usulü dağılmayan pilavın yapımı oldukça özen gerektiren bir süreçtir. İşte Konyalı ustaların bu eşsiz lezzeti hazırlarken uyguladığı yöntemler:

Konya usulü pilav, Türk mutfağının önemli bir lezzetidir. Bu pilavın özellikle etli versiyonu, Konya mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Konya ustalarının yıllardır ustalıkla uyguladığı yöntemlerle hazırlanan bu pilav, dağılmayan kıvamı ve doyurucu lezzetiyle sofraları süslemektedir.

Konya Düğün Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

1 kg dana kuşbaşı
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz

Pilavı için;

2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağ

maxresdefault.jpg

Konya Düğün Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

Etleri tencereye alın. Suyunu çekene kadar kavurun.
Suyunu çekince etlerin seviyesine kadar sıcak su ekleyip kaynayınca altını kisin.
Etler yumuşayıp suyunu çekince 2 yemek kaşığı tereyağ, tuz ekleyip bir müddet kavurun.
Pilavı için, pirinci yıkayın 10-15 dk soğuk suda bekletin. Bekletmedende yapabilirsiniz. Pirincinizin cinsine bağlı.
Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını koyun pirinci yağda kavurun.
İçine haşlanmış nohut, kuş üzümü ve tuzunu katıp bir müddet daha kavurun.
1 su bardağı et suyunu ve 1 su bardağı suyunu ilave edip kısık ateşte pilavınızı pişirin. (2 su bardağının tamamını et suyu yada su olarak kullanabilirsiniz. )
Pişen pilavınızı 15-20 dk kapağın altına kağıt havlu sererek dinlenmeye bırakın.
Servis etmeden önce nazikçe karıştırın. Pilavı kayıklıya alin üstüne etleri döküp servis edin. Afiyet olsun.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi