Muz neden kararır? Muzun kararmasını önleyecek saklama yöntemi; 1 ay kararmıyor

Muz neden kararır? Muzun kararmasını önleyecek saklama yöntemi; 1 ay kararmıyor
Bu basit yöntemlerle muzlarınızı daha uzun süre taze tutabilir ve israfı önleyebilirsiniz.

Muz, tüketilen en popüler meyvelerden biridir ancak bir süre sonra kararmaya başlar. Peki, muz neden kararır ve bu durumu nasıl önleyebiliriz? İşte muzun kararmasını önleyecek etkili bir saklama yöntemi.

Muzlar, olgunlaştıkça ve hasat edildikten sonra zamanla kararır. Bu kararma süreci, muzun içinde bulunan enzimlerin okside olması sonucunda meydana gelir. Muzun kararmasını engellemek için ise bazı saklama yöntemleri uygulanabilir.

Muzun kararmasını önlemek için en etkili yöntemlerden biri, muzu plastik bir torbaya koyarak buzdolabında saklamaktır. Plastik torba, muzun üzerindeki nemin dışarı çıkmasını engeller ve bu sayede muzun kararmasını geciktirir. Ayrıca muzun sap kısmını streç film ile sararak da kararmasını önleyebilirsiniz.

Bunun yanı sıra, muzları buzdolabında olgunlaştırmak da kararmalarını engellemenin bir yoludur. Muzlar olgunlaşma sürecindeyken buzdolabında muhafaza edildiğinde, olgunlaşma süreci yavaşlar ve muzların kararması gecikmiş olur.

thumbs-b-c-fb10250302c6d709df9dd934fb097819.jpg

Ayrıca, muzları saklarken diğer meyvelerle birlikte muhafaza etmemeye özen göstermek de önemlidir. Bazı meyveler, özellikle elma ve armut gibi etilen gazı salgılarlar ve bu gaz, muzların olgunlaşma sürecini hızlandırarak kararmasına neden olabilir.

Tüm bu yöntemleri uyguladığınızda, muzların kararmasını önleyebilir ve taze görünümlerini daha uzun süre koruyabilirsiniz. Bu basit saklama yöntemleriyle muzları 1 ay boyunca tazeliğini koruyabilirsiniz.

Kaynak:Haber Merkezi