Patlıcan kızartırken kızartma yağına 1 kaşık eklerseniz kızartma asla yağ çekmiyor

Patlıcan kızartırken kızartma yağına 1 kaşık eklerseniz kızartma asla yağ çekmiyor
Bu basit ama etkili yöntemle, patlıcan kızartma işlemini daha sağlıklı hale getirebilir ve lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz.

Patlıcan kızartırken kızartma yağına 1 kaşık eklerseniz, patlıcanlarınızın kızartma işlemi sırasında yağ çekmesini engelleyebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde patlıcanlarınızın kızartma sonrasında daha hafif ve lezzetli olmalarını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, bu yöntemle patlıcanlarınızın kızartma yağına batmadan kızarmasını sağlayarak, daha sağlıklı bir pişirme yöntemi uygulamış olursunuz.

Patlıcan kızartma işlemine başlarken, kızartma tenceresine 1 kaşık elma sirkesi eklemek, patlıcanın yağ çekmesini engelleyecektir. Bu sayede, kızartma işlemi sonucunda patlıcanlarınızın fazla yağlı olmasının önüne geçebilirsiniz. Ayrıca, patlıcanları kızartmadan önce dilimleyip, tuzlu suda bekletmek de patlıcanın acısını alarak daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır.

YAĞ ÇEKMEDEN PATLICAN KIZARTMASI TARİFİ

TUZLU SUDA BEKLETİN

Patlıcanları güzelce soyup yıkayın. Sonrasında acılığını almak için, soğuk tuzlu su içerisinde bekletin. Sonra suyu değiştirip tekrar suda bekletin. Patlıcanları dilimleyin ve tekrar tuzlu su içerisinde bekletin. Böylelikle bu işlem patlıcanların daha az yağ çekmesini sağlayacak.

maxresdefault.jpg

ZEYTİNYAĞI İLE KIZARTIN

Zeytinyağı ile kızarttığınız patlıcanlar yağ çekmesini önleyecektir. Aynı zamanda daha lezzetli olacaktır. Ayrıca yağın içerisine biraz sirke eklemeniz de etkili olacaktır.

ORTA ATEŞTE KIZARTIN

Kızartma yaparken ateş derecesi çok önemlidir. Eğer ocağın altını çok açarsanız fazla yağ çekmesine sebep olursunuz. Sonrasında pişen patlıcanları bir havlu kağıt üzerine alırsanız fazla yağın çekmesini önlemiş olacaksınız.

Kaynak: sabah.com.tr

Kaynak:Haber Merkezi