Yoğurtla yapılan bu çorba Konyalıların en sevdikleri arasında! Yapılışı ise çok kolay
Özellikle sağlıklı ve hafif bir çorba tercih edenler için ideal olan ayran çorbası, Konya mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer almaktadır. Yaz aylarında sofralarınızı süsleyecek pratik ve lezzetli bir seçenek olan ayran çorbasını deneyerek, sevdiklerinize de sunabilirsiniz.
AYRAN AŞI ÇORBASININ TARİFİ:
MALZEMELER
1 su bardağı nohut
1 su bardağı buğday
250 gram süzme yoğurt
250 gram yoğurt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı dereotu
Çorbanın içerisinde nohut kullanmak istiyorsanız; bir gece önceden hem buğdayı, hem de nohutları suda bekletin.
İsteğe göre yoğurdun üzerine zeytinyağlı sos karışımı hazırlayarak sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.
Çorbanın kıvamlı olması için ev yapımı ayran kullanın.
Topaklanmaları önlemek için pişirme işlemi sırasında çorbayı sık sık karıştırın.
YAPILIŞI
Buğdayı kayan suyun içerisine atın ve yumuşayana kadar pişirin. Pişen buğdayı sürecek ocaktan alın.
Daha sonra bir kabın içerisinde yoğurtla süzme yoğurdu karıştırın.
Tencereye haşlanmış nohut, buğday, tuzu ve azar azar soğuk suyu ekleyerek kıvam elde edene kadar karıştırın.
Ardından yoğurdu da ekledikten sora dereotunu ilave edin. Pişen çorbayı 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
kaynak: yasemin.com
Kaynak:Haber Merkezi