Ahmet Özkan

Oruçtan Maksad

Ahmet Özkan

ما الخير صوم يذوب الصائمون به 
ولا صلاة ولا صوف على جسد 
وانما هو ترك الشر مطرحا 
ونفظك الصدر من غل ومن حسد 
Melheyru savmun yezûbusdâimûne bihî, ve le salâtün ve lê savfun alê cesedin, ve inneme huve terk uş şerri muttarahan ve nafzukessadri min ğillin ve min hasedin

Hayır ve iyilik, insanların kilo verdikleri oruç, rükünlerini farz ve vaciplerine sünnetlerine ve adabına dikkat edilmeden sadece şekle kıranan namaz ve birilerinin tatlı ehli ve derviş görünmek için üzerlerine giydikleri yönden dokunmuş bir aba değildir, hayır ve iyilik bütün şerleri kötülükleri günahları masiyetleri haramları çöpe atmaktır hayır ve iyilik kişinin göğsünü ve göğsündeki kalbini kin ve hasetten tamamıyla temizleyip pırıl pırıl bir hale getirmektir. 
Resulullah efendimiz bir hadisi şerifte şöyle buyurmaktadır haramlardan sakın insanların en abisi sen olursun. 
Tirmizi,2305
Bir adam beyazı temizlemenin yanına geliyor sağa sola bakıyor Ebu gezin der ki niye sağa sola bakıyorsun adam temiz bir yer arıyorum oradan namaz kılacağım der Ebu yesil kalbini temiz tut ve istediğin yerde namaz kıl diye cevap verir. Yüce Allah'ın nazar ettiği tecelli ettiği yer kalp olunca kalbi temiz tutmaz zarureti hasıl oluyor. 
Sür çıkar ah yar dilden ta tecelli Eda hak padişah konmaz saraya hane mamur olmadan.

Ey alemlerin rabbi olan Yüce Allah! Kalbimizi kalıbımızı içimizi dışımızı ruhumuzu cesedimizi maddi manevi hastalıklardan halas  eyle Park ve temiz eyle. Amin. 

Yazarın Diğer Yazıları