Canan Karatay'ın gözdesi olan yeni çorba... Kelle Paça çorbasını geride bıraktı

Canan Karatay'ın gözdesi olan yeni çorba... Kelle Paça çorbasını geride bıraktı
Canan Karatay'ın yeni gözdesi olan çorba kısa sürede popüler oldu. Yeni çorba hatta kelle paça çorbasını bile geride bıraktı

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın da yüksek dozda antioksidan içermesi nedeniyle gribe karşı önerdiği "tirşik çorbası" son dönemin en popüler çorbalarından biri oldu.

Prof. Dr. Canan Karatay, Kahramanmaraş'ta 'Andırın doktoru' diye bilinen meşhur 'tirşik çorbası'nın yüksek dozda antioksidan içerdiğini belirterek, "Bunu kışın bol bol yerseniz grip olmazsınız" dedi.

MALZEMELER

  • 1 demet tırşik
  • 1 su bardağı yarma buğday
  • 2 su bardağı terbiyeli yoğurt
  • 1/2 su bardağı un

TARİF

  • Yarma buğdayı 1 gece önceden ıslatın.
  • Yılan otlarını yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Islanmış yarmayı ve doğranmış yılan otunu bol su ekleyerek geniş bir tencerede kaynatın.
  • Buğday piştikten sonra üzerine (tirşik otunun acısını alması için) un serpin.
  • Yaklaşık yarım saat sonra kaşık yardımıyla unu çorbanın üzerinden alın.
  • Çorbaya su ekleyin ve kaynatmaya başlayın. Yumurta, un ve yoğurdu çırparak terbiyeli yoğurdu hazırlayın.
  • Kaynayan Çorbaya yoğurdu çırparak azar azar ilave edin. 4-5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Afiyet olsun.