Konya usulü gevrek simit! Klasik simitlerden çok farklı... 33 yıllık aşçı lezzet sırrını verdi
Yayınlanma:
Konya usulü gevrek simit deneyenleri hayran bırakıyor. Peki nasıl yapılır ve tarifi nasıldır? İşte Konya usulü gevrek simit tarifi
Simit, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle kahvaltılarda, çay saatlerinde veya ara öğünlerde tercih edilen simit, gevrek yapısı ve özgün lezzetiyle herkesin beğenisini kazanır. Bugün sizlere Konya usulü gevrek simit tarifini paylaşacağım. Bu tarif ile evinizde kolayca simit yapabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Tereyağlı Simit Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı susam
Tereyağlı Simit Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağlı simit için; ilk olarak pekmez ve suyu derin bir tabakta karıştırıp, bir kenara alıyoruz.
- Oda ısısındaki su ve sütü bir kaba alıp, şeker ve mayayı koyuyoruz.
- Maya çözüldükten sonra un hariç diğer malzemeleri katıp, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un ilave ediyoruz.
- Hamurun üzerini örtüp, en az yarım saat dinlendiriyoruz.
- Daha sonra hamurdan cevizden küçük parçalar alıp, resimdeki gibi rulo yapıp, birbirine dolayarak simit şekli veriyoruz.
- Sonra bu simitleri pekmezli suya batırıp, susama buluyoruz.
- Orta dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Dışı çıtır, içi yumuşacık simitlerimiz servise hazır.
Afiyet olsun.