15 bin kişi Konya meydanına akacak! Ödüller dağıtılacak!

15 bin kişi Konya meydanına akacak! Ödüller dağıtılacak!
 Muhabir
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) ile birlikte gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Konya Yarı Maratonu'nun basın toplantısı gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay önderliğinde Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) ile birlikte gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Konya Yarı Maratonuyla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, SOBE Vakfı Yazır Kompleksinde gerçekleşen toplantıda Konya Yarı Maratonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"2023 DÜNYA SPOR BAŞKENTİ ÜNVANINI TAŞIYAN KONYA GÜÇLÜ BİR SPOR ALTYAPISINA SAHİP"

Konya'da her spor branşına hitap eden onlarca farklı tesisimiz mevcut diyen Başkan Altay,"2023 Dünya Spor Başkenti ünvanını taşıyan Konya’mız, her anlamda oldukça güçlü bir spor altyapısına sahip. Gençlerimiz ve tüm hemşehrilerimiz, bu tesislerimizde büyük bir konfor içerisinde spor aktivitelerini yerine getiriyorlar. Öte yandan şehrimizin dört bir yanını toplamda 604 kilometrelik devasa bir bisiklet yolu ağıyla örmüş durumdayız.

Uluslararası spor müsabakalarının gerçekleştirilmesi için de gerekli her türlü altyapıyı barından Konya’mız, bu potansiyelini ev sahipliği yaptığı birçok uluslararası müsabakayla ispat etti. 5. İslami Dayanışma Oyunları ve geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlediğimiz Uluslararası Konya Yarı Maratonu, Konya’nın bugüne kadar ev sahipliği yaptığı organizasyonların adeta zirve noktası oldu. Aynı zamanda farklı milletleri buluşturan bir kültür birlikteliği de olan bu müsabakalar vesilesiyle; Konya’dan tüm dünyaya barış ve hoşgörü mesajı verildi. Bütün bunlar bizlere gösterdi ki, Konya’da her türlü olimpiyatı ve spor müsabakasını, en iyi ve en kusursuz şekilde gerçekleştirebiliriz" ifadelerini kullandı.

"KONYA'MIZA İKİ FARKLI SPOR BAŞKENTİ ÜNVANI KAZANDIRDIK"

Konya'nın aldığı ünvanlar sayesinde spordaki başarılarını taçlandırdığını ifade eden Altay, "Spor alanında yaptığımız önemli çalışmalar ve modern spor tesislerimiz sayesinde; Konya’mıza iki farklı “spor başkenti ünvanı” da kazandırdık. Bunlardan ilki; “2023 Dünya Spor Başkenti” ünvanı. Konya’mız; Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu yetkililerince yapılan kapsamlı değerlendirmeler neticesinde geçtiğimiz yıl “2023 Dünya Spor Başkenti” seçilmişti. Küresel çaptaki en prestijli spor ünvanlarından biri olan “Dünya Spor Başkenti” ünvanını almaya hak kazanan Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın ise Madrid’den sonra ikinci şehri olduk. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılında, Konya’nın Dünya Spor Başkenti seçilmesi, hepimiz için oldukça anlamlı oldu. Şehrimize kazandırdığımız ikinci spor başkentliği ise “2022 İslam Ülkeleri Spor Başkenti Konya” ünvanıdır. 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın hemen öncesinde İslami Dayanışma Spor Federasyonu tarafından İslam Ülkeleri Spor Başkenti ilan edilen Konya’mız; bu ünvan sayesinde spordaki başarılarını taçlandırma fırsatı buldu" dedi.

"KONYA YARI MARATONU'NA BU YIL 15 BİN SPORSEVERİN KATILMASINI HEDEFLİYORUZ"

Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleşen Uluslararası Konya Yarı Maratonu'nun 15 Ekim’de, yeniden düzenleneceğini ifade eden Başkan Altay, "21 kilometre Yarı Maraton, 10 Kilometre Koşusu ve Halk Koşusu olmak üzere üç farklı kategoride yapılacak Uluslararası Konya Yarı Maratonu’na, bu yıl 15 bin sporseverin katılmasını hedefliyoruz. Maratonumuz, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Dünya Atletizm Birliği yarışma kurallarına uygun olarak düzenlenecek.10 Ağustos tarihinde başladığımız maraton kayıtları iki gün daha devam edip, 12 Ekim’de sona erecek. Küçük yaştaki çocuklarımızın maratondaki yoğun tempodan olumsuz etkilenmemesi için katılım yaşını 16 ve üzeri olarak belirledik"şeklinde konuştu.

MARATON PROGRAMI İSE ŞÖYLE...

Koşu programının detaylarından da bahseden Altay, "15 Ekim günü ilk olarak; sabah saat 7.30’da Mevlana Kültür Merkezi önünde sporcularımız alana giriş yapacak. Saat 8.30’da; 10 Kilometre Yol Yarışı’na start vereceğiz. Ardından saat 8.45’te; 21 kilometre Yarı Maraton koşusu başlayacak. Saat 11.30’da yine Mevlana Kültür Merkezi önünde, dereceye giren yarışmacılarımıza ödüllerini takdim edeceğiz. Saat 11.30’da ise Kılıçarslan Meydanı’nda Halk Koşusu başlayacak. Yarışlarımızın hepsi başlanılan noktada sona erecek" ifadelerini kullandı.

MARATON DETAYLARI VE ÖDÜLLER

Kayıt yaptıran yarışmacılara koşu sırasında kullanabilecekleri çeşitli eşyaların bulunduğu bir kit verileceğini belirten Altay, " Yarışma kitleri; 12, 13 ve 14 Ekim tarihlerinde, sabah 10.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında Kılıçaraslan Meydanı’nda yarışmacılarımıza dağıtılacak. Yarışmanın ardından verilecek ödüller ise; kadın ve erkek genel kategorilerinde ve yaş gruplarında dereceye giren sporculara özel tasarlanmış madalya, kupa ve para ödülleri şeklinde olacak" dedi.

"MARATONA KATILAN HERKES SOBE GÖNÜLLÜSÜ OLACAK"

Maraton konusunda önemli bir hususun daha altını çizmek istiyorum diyen Başkan Altay sözlerine şöyle devam etti: "Yarı maraton ve 10 kilometre koşusu için belirlenen kayıt ücretlerinin tamamını, otizm alanında Türkiye'nin en kapsamlı ve en büyük merkezi olarak çalışmalarını sürdüren SOBE Vakfına aktaracağız. Bu nedenle kayıt olan herkes, aynı zamanda bir SOBE gönüllüsü olacak. Ben tüm hemşehrilerimi ve sesimizin ulaştığı herkesi bu iyilik zincirinin bir halkası olmaya davet ediyor 15 Ekim Pazar günü maratonumuza bekliyorum. “2023 Dünya Spor Başkenti” Konya’mız için oldukça önemli bir organizasyon olan Uluslararası Konya Yarı Maratonu’nun, şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum."

2. Uluslararası Konya Yarı Maratonu’yla ilgili toplantıya, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, SOBE Vakfı Başkanı Mustafa Ak ile milli sporcular Ramil Guliyev ve İlyas Çanakçı da katıldı.

- Nurseda İnan / Buse Aşcı

Kaynak:Konya'nın Sesi