AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman'dan Yeni Anayasa Mesajı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Hüseyin Yayman, "Türkiye'yi 21. yüzyılda küresel bir güç haline getirecek ve 21. asrı Türkiye'nin ve Türklerin asrı haline getirecek yeni bir anayasayla inşallah ülkemiz, milletimiz yoluna devam edecektir" dedi.
Bir dizi programa katılmak için Konya'ya gelen Genel Başkan Yardımcısı Yayman, ilk olarak AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Yayman, burada katılacağı toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Konya'nın sadece Türkiye'nin gönlünde değil, Hatay'ın gönlünde de müstesna bir yeri olduğunu belirterek, "Konya'mızın 6 Şubat asrın depreminde gösterdiği yardımseverlik, hamiyetperverlik, himmetperverlik gerçekten takdire şayandır. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'ın şahsında tüm Konyalılara, Hataylılar medyun-u şükrandır ve ömür boyu yaşadığımız müddetçe 6 Şubat depreminde yaşadığımız o acıya karşı bizim elimizi tutmanız, o yağmurun altında, o enkazın altında gözyaşlarınızın bizim gözyaşlarımıza karışması ve bizim derdimizle dertlenmenizi asla unutamayız. Bunu sözlerimin başında hususen belirtmek isterim. Onun için Konya'nın tüm Türkiye'nin kalbinde ayrı bir yeri vardır ama Hataylıların gönlünde çok daha başka bir yeri vardır" dedi.
"81 VİLAYETİMİZİN TÜM DEĞERLERİ BİZİM BAŞKANLIĞIMIZIN DEĞERLERİDİR"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Yayman, "Kültür Sanat Politikaları Başkanlığı olarak ilk ziyaretimizi Konya'ya yapıyoruz. Tüm başkanlarımızın ortak kararıyla bu tercihte bulunduk. Çünkü Konya bizim için çok özel. Türk İslam medeniyetinin en önemli merkezlerinden bir tanesidir. Biz de ilhamımızı Konya'dan alıyoruz, ilhamımızı Diyarbakır'dan alıyoruz, Sivas Divriği Camii'nden alıyoruz, Ankara'dan alıyoruz, Hatay'dan alıyoruz. Dolayısıyla 81 vilayetimizin tüm değerleri ve İslam dünyasının tüm değerleri bizim Kültür Sanat Politikaları Başkanlığımızın değerleridir. Kültür Sanat Politikaları Başkanlığı yeni kurulan bir başkanlıktır ve Cumhurbaşkanımızın takdir ve tensipleriyle inşallah biz de çalışmalarımıza başladık" şeklinde konuştu.
"YENİ BİR ANAYASAYLA İNŞALLAH ÜLKEMİZ, MİLLETİMİZ YOLUNA DEVAM EDECEKTİR"
Yeni anayasanın tüm Türkiye'ye etkisi olacağına dikkat çeken Yayman, "Cumhurbaşkanımız da her toplantıda dile getiriyor. Evet yeni anayasa meselesi çok önemlidir, çok değerlidir. Bu yeni anayasa sadece Cumhurbaşkanımız için değil, kendisinin ifadesiyle Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasası değil, 86 milyonun anayasası olacaktır. Bugün milletimiz doğudan batıya, kuzeyden güneye sivil, özgürlükçü, demokrat, Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesi düzeyine taşıyacak bir anayasa talebinde bulunmaktadır. İnşallah milletimizin bu talebi gerçekleşecektir ve Türkiye'yi 21. yüzyılda küresel bir güç haline getirecek ve 21. asrı Türkiye'nin ve Türklerin asrı haline getirecek yeni bir anayasayla inşallah ülkemiz, milletimiz yoluna devam edecektir" diye konuştu.
Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Fatih Özgökçen, milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilat yöneticileri katıldı.
Kaynak:İHA