Gelenek Sürüyor! 18. Ufuk Turu Yolculuğu Başladı

Gelenek Sürüyor! 18. Ufuk Turu Yolculuğu Başladı
Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından bu yıl 18.’si düzenlenen ‘Ufuk Turu’ programı Alanya’da başladı. Ana teması ‘Dijital Çağda Aile’ olacak programa Gazze’deki olaylar da damga vurdu.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, Karatay Belediyesi ve Meram Belediyesi’nin katkılarıyla, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından bu yıl 18.’si düzenlenen ‘Ufuk Turu’ Alanya Bera Otel’de başladı. 40 ilden STK temsilcilerinin katıldığı etkinlik kapsamında bu sene ‘Dijital Çağda Aile’ teması konuşulacak. Programın açılış konuşmasını yapan Konya Sivil Toplum Kuruluşları Eski Başkanlarından Sami Sorgun, etkinliğin hayırlara vesile olmasını diledi. Konya dışı platformları temsilen konuşan Kayseri Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Ahmet Taş ise, program için Konya’ya teşekkür etti. Taş, programın toplumsal barışın sağlanmasında, insanların birbiri ile kaynaşmasında ve tecrübe paylaşımında etkili olduğunu kaydetti.

40 İLDEN KATILIM

18 yıldır yapılan Ufuk Turu’nun ciddi bir emek işi olduğunun altını çizen 26. ve 27. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’na teşekkür ederek sözlerine başladı. Sorgun, “40 ilden katılım oluyor. Böyle bir ortamda ailenin konu olarak seçilmesi çok önemli. Aile eğer bir zincirse o zincirin halkaları en iyi şekilde korunmalı” ifadelerini kullandı.

8. AİLE ŞURASI’NI İCRA EDECEĞİZ

Aile kurumunun ‘son kale’ olduğunu vurgulayan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan, batıya nispetle Türkiye’de aile kavramının dinamizmini hala koruduğunu belirtti. Çalışkan, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak geçtiğimiz ay 81 ilimizde Aile Çalıştayları yaptık. Önümüzdeki haftada Ankara’da 8. Aile Şurası’nı icra edeceğiz. Ufuk Turu programından çıkan sonuçların da şuramıza mesnet teşkil etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

2004 YILINDA BAŞLAYAN UFUK TURU SINIRLARI AŞTI

Ufuk Turu’nun amaçları hakkında kısa bir bilgi vererek konuşmasına başlayan Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Adem Ceylan, “2004 yılından itibaren başlayan yolculuğumuz 20. Yılına ulaştı. Ülkenin ana meselelerini konuşmak bu konuda söz söylemek fikir üretmek ve ülkenin önemli meselelerinde sivil toplumun neye nasıl bakması gerektiğini ortaya koymak fikri ile bu yola çıktık. İlk yıllarda Konya’nın kendi içinde yaptığı programlar sonrasında Türkiye’nin farklı illerine yayılması gerektiği fikrini doğurdu. 28 Şubat öncesinde Türkiye’de İslami yapıların birbiri ile işbirliği zemininin olmadığı ve beraber hareket etme kabiliyetinin olmaması hasebiyle de bir hassasiyet oluştu. Kurucu başkanlarımıza bu anlamda teşekkür ediyorum. Ciddi bir emek harcandı ve bu emeğin maksimum çıtası 6 Şubat depremlerinde ortaya koyuldu. Konya’da platformumuzun öncülüğünde 6 Şubat sonrasında 550 tır yardım gönderildi. Yine bir spor salonunda bir buçuk ay boyunca bin 500 depremzede ailenin tüm eşyaları tefriş edildi. İnanılmaz bir mali yük ve organizasyon ihtiyacı. Ama Ufuk Turu’nun meyvesi olarak beraber iş yapabilme birbirini sevme birbirine omuz verme fedakarlığı dolayısıyla, gerçekten çok üst düzey bir netice ortaya çıkmış oldu” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ HAFIZAYI GELECEK NESİLLERE ULAŞTIRMAK”

3. jenerasyon olarak Ufuk Turları’nı icra ettiklerini söyleyen Ceylan, “Şu anki dönemde platformda sivil aklın tamamen akademi ile entegre olduğu işbirliği içerisinde olduğu bir sistem oturtuldu. Ufuk Turları’nı ilk yapmaya başladığımızda şu an platformumuzun akademik danışmanlığını yürüten Fahri Karaarslan hocamız, lisans öğrencisi bende platforma katılan bir delikanlıydım. Fahri Hocam şu an akademik danışmanlığımızı yapıyor. Bende platform başkanıyım. Allah’a hamdolsun bir gelenek oluşturduk. Bunu devam ettirmek hafızayı gelecek kuşaklara aktarmak için yıllardır kurumlarımızın gençlerini de buraya getirmek onların burada pişmesi ve 10-20 yıl sonra o gençlerin arasında benim kurduğum cümleleri kuracak gençlerin çıkmasını istiyoruz” dedi.

“GAZZE’YE BOMBA YAĞDIRANLA LGBT LOBİLERİNİ DESTEKLEYEN AYNI”

Niçin aile üst başlığını tercih ettiklerine de açıklık getiren Ceylan, “Aslında başka cevaplar da vereceğim ama ilk şöyle başlamam gerekiyor. Siyonist çeteyi cehennemin dibine göndermek için bu başlığı kullandık. Çünkü biz Gazze’de Müslümanların üzerine bomba yağdıran çetenin aklıyla, LGBT lobilerini finans eden aklın aynı akıl olduğuna inanıyoruz. Geçtiğimiz yıl tam da bu tarihlerde Konya’da çok büyük bir Aile Yürüyüşü icra etmiştik. Orada o gün Platform Başkanı olan Önder Kutlu hocam bir cümle kurdu. ‘Önümüzdeki yılı aile yılı ilan ediyoruz’ dedi. Ve biz tüm yıl çalışmamızı aile odaklı yapmaya gayret ettik. Bu program ile de bunu perçinlemiş olacağız. Aslında aile kavramı içerisinde hanımları unutmamalıyız. Başta eşim Gülsüm Hanım olmak üzere bütün hanımların, teşekkürü, tebriği hak ettiğini düşünüyorum. Çünkü aileyi konuşuyoruz. Kanatlardan birini merkeze alıp diğerini yok saymak aile kurumunu geleceğe taşımak açısından büyük bir eksiklik oluşturacaktır. Biz tüm aile bireyleri ile şer odaklarına karşı savaşmaya devam edeceğiz ve aileyi sapasağlam bir şekilde geleceğe taşıyacağız” şeklinde konuştu.

AİLE KAVRAMINA SALDIRI SÖZ KONUSU

Açılış konuşmalarının ardından 21. Yüzyılda Aileyi Yeniden Tanımlamak konulu sunumunu gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Rektörü Metin Aksoy, Konya’nın ülkenin en önemli kalelerinden biri olduğunu ve Türk aile yapısını en iyi şekilde koruduğunu söyledi. Aksoy, “Platformun aile konusunu gerçek gündem olarak görüp bu çerçevede değerlendirmiş olmasını değerli buluyoruz ve kendilerine teşekkür ediyoruz. Toplumsal dokunun ana bileşeni olan aile müessesine yapılan saldırıların aileye vereceği zararların büyük olacağından şüphe yoktur. Yapılan bu saldırıların bir zarara yol açmadığını söylemek de maalesef mümkün değildir. Bugün geldiğimiz noktada Batı’dan bizim gibi toplumlardaki aile kavramına artarak devam eden bir saldırı söz konusudur. Bugün bazı batı ülkelerinin ilkokul çocuklarının cinsel yönelimlerini değiştirmek üzere ilaç kullandırma aşamasına geldiklerini bile görmekteyiz. İçinde bulunduğumuz çağda aile apaçık tehdit altındadır. Bu tür programların bu anlamda bilinç kazandıracağı kanaatindeyim” dedi. 20 Ekim Cuma günü başlayan 18. Ufuk Turu programları pazar günü sonuç bildirgesi ile sona erecek. •Gülşen Çopur

Kaynak:Konya'nın Sesi