Konya Kitap Günleri’ni Yayınevlerine Sorduk! En Çok Hangi Kitaplar Satıldı?

Konya Kitap Günleri’ni Yayınevlerine Sorduk! En Çok Hangi Kitaplar Satıldı?
 Muhabir
Konya Kitap Günleri yoğun ilgiyle takip ediliyor. Kitapseverler sayısız kitabın arasından ilgi duydukları kitabı almak için fuara katılım sağlıyor. Fuarda stant açan yayınevleri ‘Konya Kitap Günleri’ hakkında Konya’nın Sesi Gazetesi’ne değerlendirdi.

15 Ekim’e kadar Selçuklu Kongre Merkezi'nde devam edecek olan ‘Konya Kitap Günleri’, milyonlarca kitap, 126 yayınevi, 112 yazar, konferanslar, imza günleri, yazar buluşmaları, atölye çalışmaları, gösteriler ve tiyatrolarla kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor. Yayınevlerinin en çok sattığı kitaplar ise merak ediliyor. İşte o kitaplar...

Çimke Yayınevi idarecilerinden Ömer Salih Şipleme, Konya Kitap Günleri’nden memnuniyetini dile getirerek, “Konya Kitap Fuarına hemen hemen her yıl katılıyoruz. Her yıldan da oldukça memnunuz. Bu yılda çok hareketli geçiyor. Kitaplarımızın çoğu Konya’nın yerel yazarlarından oluşuyor. Kendi yazarlarımızın imza programlarında hepsi çok satılıyor. Program çok güzel belediyeye bu organizasyon için çok teşekkür ederiz” dedi.

Katılımcıların ilgisine göre kitapları ön plana çıkardıklarını ifade eden Ahbap Kitap sorumlusu Üsame Resuloğlu, “Fuardaki kitaplar çok güzel özellikle bizim standımızda çok güzel kitaplar var. Çocuklara göre kitaplar biraz az çocukların ilgisini çeken kitaplar genellikle futbol. Klasiklerle arası olan çok insan var. Bu güzel bir şey gençler edebiyat tarzı kitaplar okuyorlar. Bizde onların ilgisine göre önerilerde bulunuyoruz. Fuara hafta içi okullardan çocuklar geldiği için katılım daha çok oluyor ama hafta sonu genellikle yetişkinler geliyor” diye konuştu.

Fuara gelen bilinçli okuyucunun her zaman daha önde olduğunu belirten Panama Yayınları sorumlusu Yazar Gülden Aydın Tekelioğlu, “Kitap Günleri güzel renkli geçiyor. Genellikle hafta içi gündüzleri çocuklar geldi. Fuara gelen çocuklar kitap fuarına geldiklerinden haberlerinin olmadıklarını parasız geldikleri için çok üzgün olduklarını söylediler. Bilinçli okuyucu her zaman kendini belli ediyor. Seçiyor, istediği kitabı ifade edebiliyor. Gençler dedektif, polisiye, korku, gerilim, macera serilerini seviyorlar. Onun haricinde çocuk kitaplarından en çok ‘Tarih Öncesine Yolculuk’ ve ‘Matematik Kurtları’ satıldı. Kitap günleri memnuniyet verici” ifadelerini kullandı.

Ailelerin çocuklarının ilgi alanlarını bilmesi gerektiğinin altını çizen Pergole Yayınları sorumlusu Yazar Fadime Arslan “Fuara katılım oldukça fazla yalnız okuyucularımızın biraz daha bilinçli gelmesi lazım çünkü okuyucunun hangi tür kitap sevdiğini öğrendiğimiz zaman daha güzel yardımcı olabiliyoruz. Fakat çocuğunun ilgi duyduğu kitapları bilmeyen o kadar fazla ki, çocuklarımıza daha güzel örnek olabilmek adına onlara kitap sevgisi verebilmek adına biraz daha bilinçli şekilde fuarlara gelelim. Sadece gezme eğlenme olarak görmeyelim. Onun dışında fuar çok keyifli geçti kalan günlerimizin de böyle geçeceğini umuyorum. Katılımda çok güzeldi. Yayın evimiz adına kendi kitaplarım adına gerçekten keyifli bir fuar oldu. Ben herkese teşekkür ederim. En çok satılan kitaplar arasında da macera ve polisiye var. ‘Gizli Oyun’ kitabı Mustafa Koçak’a ait onun kitabını bitirdik elimizde kalmadı. Çocuklar daha çok futbol üzerine kitapları tercih ediyor” dedi.

Konya Kitap Günleri’nin belli bir zemine oturduğunu söyleyen Morena Yayınevi sorumlusu Yazar Murat Yahya Gürses, “Ben yazarım bugün imza günüm vardı. Satışlar genel anlamda güzel. Sabah ve öğlen saatleri arası belediyenin organizasyonuyla öğrenci grupları geliyor ilçelerden yoğunluk oluyor. Genel anlamda zaten artık Konya’da Kitap Fuarı seviliyor, takip ediliyor. İlk defa yapılmadığı için bir düzene de oturdu. Alan olarak da gayet müsait diğer şehirlerdeki fuarlara göre. O açıdan gayet verimli satışlarda güzel, ilgi talep yoğun yazarlarda söyleşilerle renk katıyor. En çok ‘Mathilda’nın Son Arzusu’ kitabı satılıyor” şeklinde konuştu.

Konya Kitap Günleri organizasyonuna ilk defa katıldıklarını belirten Vakıfbank Kültür Yayınları sorumlusu Yusuf Ay, “Öğrenci profili çok iyi belediye servis kaldırıyor galiba her okuldan. Öğrenciler kitabı almasalar bile en azından fuara katılmaları kitaba dokunmaları çok güzel, bunu çok beğendik. Vakıfbank olarak Konya Fuarı’na ilk katılımımız çok güzel geçti. İnşallah daha da güzel geçer. En çok satan kitabımız Yunus Emre’nin ‘Divan’ı ve Mevlana’nın ‘Fihi Ma Fih’ kitabı çok satıldı. Büyük bir talep vardı. Fuarı düzenleyenlere ve katılımcılara teşekkür ediyoruz” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Kronik Yayınları sorumlusu Mustafa Coşar ise “Burada herkesin kendisini bulabileceği bir alan var. İlgi alaka çok güzel bu da satışlara yansıyor. Doğan Cüceloğlu ‘Var mısın?’ kitabını çok iyi satıyoruz, İlber Ortaylı’nın son çıkan kitaplarına ilgi oldukça yüksek. Kitap Günleri yoğun geçiyor” ifadelerini kullandı.

-Büşra GÜLTAŞ

Kaynak:Konya'nın Sesi