Konya'da Mezunlar Harekete Geçti!
Türkiye’nin sayılı eğitim kurumları arasında yer alan ve tarihinde bir çok önemli kişileri mezun etmiş olan Konya Lisesi’nin mezunları kurdukları dernekle bir çatı altında toplandı.
Konya Lisesi mezunları yeni kurulan “Konya Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği” adı altında bir araya geldi. Türkiye’nin tarihi eğitim kurumlarından biri olan ve 1889 yılından beri eğitimini aralıksız sürdüren, kurtuluş savaşı yıllarında bir yıl hiç mezun vermeyen ülkemizdeki birkaç lise arasında yer alan Konya Lisesi Konya’nın simge eğitim kurumu olarak biliniyor.
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, eski başbakanlardan Sadi Irmak başta olmak üzere tarihinde bir çok bakan, milletvekili, bilim adamı, yazar, şair, işadamı gibi ünlüleri mezun veren Konya Lisesi adına kurulan dernek çalışmalarına üye kaydı ile başladı.
Kurucu Başkanlığını Hikmet Çay, Başkan Yardımcılığını Özkan Özkaymak, Muhasipliğini Mehmet Gökçe ve genel sekreterliğini Ertan Nuri Cura’nın yaptığı Konya Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nde, Hasan Şişman, Erhan Sözen, Kemal Soylu, İbrahim Aladağ, İsmail Keklik , Cemil Yılmaz Kart ve Hasan Ali Öter’de yönetim kurulu üyesi olarak yer aldı.
Kaynak:Haber Merkezi