Konyalı aktar anlattı! Şifasını duyunca çok şaşıracaksınız!

Konyalı aktar anlattı! Şifasını duyunca çok şaşıracaksınız!
 Muhabir
Konya’nın bitkilerle şifa dağıtan 83 yıllık Dereli Kemal Baharatçısında aktar Azize Sinop, halk arasında bilinmeyen ve birçok derde deva 'ıtır' hakkında Konya'nın Sesi'ne konuştu. İşte tüm bilinmeyenleri ile ıtır bitkisinin faydaları...

Konya’nın bitkilerle şifa dağıtan 83 yıllık Dereli Kemal Baharatçısında aktar Azize Sinop, halk arasında bilinmeyen ve birçok derde deva 'ıtır' hakkında Konya'nın Sesi'ne konuştu.

Konyalıların şifa bulmak için kapısını çaldığı Dereli Kemal Baharatçısı’nda, 41 yıldır çalışan Yafez Sinop'un bir süredir birlikte çalıştığı kızı Azize Sinop, bir çok rahatsızlığa iyi gelen fakat vatandaşların pek bilgi sahibi olmadığı, ıtır bitkisi hakkında bilgiler verdi. İşte tüm bilinmeyenleri ile ıtır bitkisinin faydaları...

BU BİTKİNİN BU KADAR ŞİFALI OLABİLECEĞİ KİMİN AKLINA GELİRDİ?

Genelde yaz aylarında çiçek açan ıtır çiçeği, pembe ve beyaz rengiyle dikkat çeker. Kokusunun çok güzel olmasından ötürü losyon olarak da kullanılabilen ıtır otu çay olarak da tüketilebilir.

Itırın en çok bilinen özelliğiyle soğuk algınlığında kullanıldığını ama aslında ıtırın kullanımıyla ilgili halkın çok fazla bilgi sahibi olmadığını söyleyen Azize Sinop, "Itır, adaçayı ile birlikte demlendirilip soğuk algınlığı için tüketilir ama ıtır bitkisinin bir çok farklı rahatsızlığı tedavi edici özelliği var" şeklinde konuştu.

Itırın bilinmeyen yanlarından bahseden Sinop şöyle devam etti: "Itır özellikle kadın hastalıklarına çok iyi gelir, kadını çok güzel destekler. Menopoz sıkıntılarına ve adet öncesi gerginliklere çok fayda sağlar. Adet dönemindeki ağrılara da çok iyi gelir. Ayrıca sivilceler, yaralar ve kırışıklıklar üzerinde inanılmaz etkileri vardır. Kadınlar için biçilmez kaftandır."

"DÜZENLİ KULLANIMDA ETKİSİNİ ÇOK HIZLI GÖREBİLİRSİNİZ!"

Son olarak ıtır bitkisinin kullanımıyla ilgili bilgi veren Sinop, "Çiçekleri kurutulan yaklaşık bir avuç dolusu ıtır bitkisi bir litre suyun içinde kaynatılır,10 dakika süreyle bekletilir. Çayınız hazır olur. Günde 2-3 bardak tüketebileceğiniz bu çayın düzenli kullanımda etkisini daha hızlı gösterdiğini görebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

- Nurseda İnan

Etiketler: Konya Dereli Kemal Baharatçısı, Dereli Kemal, Şifalı Bitkiler Konya, Konya Aktar, Itır bitkisi, Itır Çiçeği

Kaynak:Konya'nın Sesi