Konya’nın kapısında kuyruk olan mekanı bayramda açılacak mı?

Konya’nın kapısında kuyruk olan mekanı bayramda açılacak mı?
 İnternet Editörü
Selçuklu Belediyesi’nin şehre kazandırdığı, yerli ve yabancı milyonlarca turisti ağırlayan Kelebekler Bahçesi yaklaşık iki ay önce kapanmıştı. Peki açılacak mı? İşte detaylar…

2015 yılında Selçuklu’da açılan ve açıldığı günden bu yana Konya’nın sembol mekanlarından birisi olan Tropikal Kelebek Bahçesi, her yıl milyonlarca misafirini ağırlıyor.

ŞEHRE GELEN TURİSTLERİN İLK UĞRADIĞI MEKAN

Şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak noktası olan mekanda rengarenk kelebekler uçuşuyla ziyaretçileri büyülüyor.

Türkiye’nin en büyük kelebek bahçesi olma özelliği taşıyan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nin sosyal medya hesabından 2 Şubat’ta açıklama yapılmıştı.

Yapılan açıklamada bakım için bahçenin kapatılacağı belirtilmişti.

YAKLAŞIK İKİ AY ÖNCE KAPANMIŞTI

Açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı: “Tropikal Kelebek Bahçemizdeki güzellikleri daha da artırmak için titizlikle yürüttüğümüz bakım çalışmalarımız sürüyor.

Bir süre müsaadenizi istiyoruz.

Bahçemizin bakımı sebebiyle; kelebeklerimizin de uçuşunun az olduğu kış mevsiminde bizleri özlemeniz için küçük bir ara veriyoruz.

Bahçemiz genel bakım dolayısıyla kapanmıştır. Açılışımız ilerleyen tarihlerde duyurulacaktır. Görüşmek dileğiyle…”

RAMAZAN BAYRAMI’NDA AÇILACAK MI?

60 türde binlerce kelebeğe ve 195 türde canlı bitkiye ev sahipliği yapan bahçenin ne zaman açılacağı ise merak konusu oldu.

Özellikle Ramazan Bayramı tatilini Konya’da geçirmek isteyenler Tropikal Kelebek Bahçesi’nin açılıp açılmayacağını araştırmaya başladı.

Konu hakkında yetkililerden resmi bir açıklama geldi. Kelebek Bahçesi'nin Ramazan Bayramı’nın 2. Ve 3. Günü açık olacağı bildirildi. Bahçe, Arefe ve Bayramın 1. Günü hizmet vermeyecek.

Şehrin gözde mekanı açıldığı günden bu yana 3 milyona yakın ziyaretçi ağırladı.

Kaynak:Konya'nın Sesi