Kurban Etini Dolaba Atarken O Kurala Kimse Uymuyor!

Kurban Etini Dolaba Atarken O Kurala Kimse Uymuyor!
 Muhabir
Sar-Et Et ve Et Ürünleri sahibi Fikret Sarıceylan, Kurban Bayramı yaklaşırken kesilen kırmızı etin nasıl muhafaza edilmesi gerektiğini ve kurban etini saklama yöntemlerini tüm merak edilenleriyle Konya’nın Sesi’ne anlattı.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala büyük ve küçükbaş hayvan satışlarının yaşandığı Konya’da vatandaşlar sıcak yaz aylarında kesilen kurban etinin bozulmadan nasıl muhafaza edileceğini araştırıyor.

dsc-0821.jpg

YARIM SAAT KURALINA DİKKAT

Kurban bayramında kesilen etleri dolaba atarken birçok yanlış yapıldığını ifade eden Sar-Et Et ve Et Ürünleri sahibi Fikret Sarıceylan, “Bayramda eti kesiyoruz direk dolaplara atıyoruz. Belli bir kesim bunu diğer bayrama kadar tüketiyor. Kurbanda kesilen taze eti dolaba koyduğunuz zaman dolabın kapısını hemen kapatmayacaksınız. Yarım saat dolabın kapağı açık duracak etin o sıcağının dışarıya çıkması lazım. Vatandaşlar ne yapıyor eti poşetleyip direk dolabın kapağını kapatıyor bu durum yanlış” dedi.

Dolabın soğutucu kısmına taze kesilmiş sıcak eti stoklamanın dolabı bozacağını söyleyen Sarıceylan, “Kurban kesilir kesilmez et dolaba atılırsa dolap soğutmaz. Buzlanmaya neden olur. İçerideki sıcak havadan dolayı et donmaz. Normalde dolabın içinde hiç bir ürün olmasın dolap çalışırken buzlanma olmaz” diye konuştu.

dsc-0825.jpg

HAVALANDIRMAK GEREKİYOR!

Eti en güzel koruma yöntemini aktaran Sarıceylan, “Eti buzluğa koyduktan sonra yarım saat kapağını açık bırakacaksın arada eti karıştırıp bir iki dakikada havalandıracaksın yarım saat sonra kapatacaksın soğutması daha kolay olur” şeklinde konuştu.

Buzlukta dondurulan bir etin buzunu saldıktan sonra tekrar dondurulmasında ise sorun olmadığını söyleyen Sarıceylan, “Eti çözdürme aşaması olarak buzdolabının soğutucu kısmına alınan et daha sonra dondurucuya tekrar konulabilir zararı yok” ifadelerini kullandı.

-Büşra GÜLTAŞ

dsc-0833.jpg