O profesörden dikkat çeken açıklama… Konya’da aile mahkemeleri full çalışıyor!

O profesörden dikkat çeken açıklama… Konya’da aile mahkemeleri full çalışıyor!
Türkiye’de aile kavramının üzerinde durduğu çizginin İslami çizgi olmadığını söyleyen Prof. Dr. Orhan Çeker, Konya’da boşanmaların arttığını ve aile mahkemelerinin sürekli çalıştığını belirtti. İşte detaylar…

18. Ufuk Turu kapsamında, “Dijital Çağda Aile” teması konuşulmaya devam ediyor. Birbirinden değerli ilim adamları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerin yer aldığı program çerçevesinde aile konusu derinlemesine işleniyor. Programın ilk oturumda konuşan Prof. Dr. Orhan Çeker, aile meselelerinin çözümünde ana çizgi tespiti hakkında önemli mesajlar verdi.

AİLE KAVRAMI UÇURUMDAN AŞAĞIYA YUVARLANIYOR

Aile kavramının uçurumdan aşağıya yuvarlandığını vurgulayan Prof. Çeker, “İslami hassasiyete sahip çevrelere baktığımız zaman ailenin şu an İslami çizgide olmadığını söyleyebiliriz. Hukukçularımız bilirler ben Konya’dan bildiğim kadarıyla söyleyeyim sekiz tane aile mahkemesi var Konya’da. Ve hepsi de full çalışıyor. Branşım icabı bu konular bize de aksettirildiği için biliyorum. Aile tıpkı batıdaki gibi uçurumdan aşağıya yuvarlanıyor. Peki buna engel olmak için niyet ettik mi, onu da etmiş değiliz. Biz ‘Elhamdülillah Müslümanız’ dedik ama acaba neresindeyiz bu sözün. Bunu test etmek için bir toplantıda sordum. ‘Feminizm çocuk istemiyor, Peygamber Aleyhisselam da evlenin çoğalın diyor. Sizden 6 çocuğu olan parmak kaldırsın’ dedim. 600 kişilik salonda bir kişi parmak kaldırdı. Çoğunluğun ya iki ya bir çocuğu vardı. Peki soruyorum siz çocuk konusunda hangi çizgidesiniz. Yol feminizme çıkıyor maalesef” dedi.

DİNİMİZDE KADININ HAKLARI VARDIR

Feminizmin Batı için haklı bir sebeple ortaya çıktığını ifade eden Prof. Çeker, “Batıda kadın insan sayılmıyordu. Batıda feminizm kadının insan sayılması mücadelesi sonucu ortaya çıkmıştır. Fakat bir süre sonra haklarını aldıktan sonra yerinde durmayarak zulme dönüştü. Burada Veda Hutbesine dönüyoruz. Resulullah veda konuşmasında birkaç tane konuya değinmiştir. Bir tanesi kadınlardır. Burada diyor ki, ‘Ey insanlar. Kadınlar konusunda Allah’tan korkun. Onları Allah’ın emaneti olarak aldınız. Onların sizin üzerinizde hakları vardır. Sizin de onlar üzerinde haklarınız vardır.’ İşte bizim dinimizde olan bu hak feminizmde yok” diye konuştu.

EN ÇOK SORU BOŞANMADAN GELİYOR

“Bize uzman olarak gelen soruların en başında boşanma geliyor” diyen Prof. Çeker, “Boşanma meselesinde en sıradan insandan en kültürlü insana kadar herkesin kullandığı dil feminist dildir. Sorun işte burada başlıyor” ifadelerini kullandı. Din anlatan ilim adamlarının en çok yalanı kadın ve aile konusunda söylediklerini vurgulayan Prof. Çeker, “Bile bile yalan söylüyorlar. Hadisi şerifi inkar ediyorlar. Ayeti inkar ediyorlar. Sebebi ise korkmaları. Korktukları için Allah’a iftira ediyorlar. Kısacası biz aile konusunda Müslüman olma problemi yaşıyoruz. İşte biz bu noktada imtihanı kaybediyoruz” şeklinde konuştu. •Gülşen Çopur

Kaynak:Konya'nın Sesi