Sorgun: Yahudiler Soykırım Yaparken Yalnız Değil!

Sorgun: Yahudiler Soykırım Yaparken Yalnız Değil!
İsrail’in Filistinlilere yaptığı zulüm her geçen gün artmaya devam ediyor. Son olarak Kara Harekatı söylentilerinin üzerine konuşan 26. ve 27. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Hukukçu Ahmet Sorgun soykırım yaparken Yahudilerin yalnız olmadığını vurguladı

İsrail'in Gazze'yi bombardımana tuttuğu savaşta ikinci hafta dolmak üzereyken bölgeden insanlık dışı görüntüler gelmeye devam ediyor. Son olarak hastane katliamı, cami ve kilise saldırıları ile masum Filistin halkı binlerce şehit verdi.

Konu hakkında 18. Ufuk Turu programında Konya’nın Sesi’ne özel açıklamalarda bulunan 26. ve 27. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Hukukçu Ahmet Sorgun şunları söyledi: “Bunu hukukun neresine koyacağımızı doğrusu bilemiyoruz. Bunun adı soykırım. Siyonistler kendileri nasıl ki Hitler’in soykırımına uğradıysa, şu anda 2. Dünya Savaşı sırasında Hitler’den gördüklerinin fazlasını, Gazzeli kardeşlerimize yapıyorlar.”

BM KÜRESEL EMPERYALİZMİN SAVUNUCULUĞUNU YAPIYOR

“Bir kavmin, bir bölgenin, bir grup insanın sadece etnik aidiyetlerinden ve inançlarından kaynaklı topyekûn cezalandırılması bir katliamdır” diyen Sorgun, “Ancak bunun sadece Yahudilerin yaptığı bir soykırım olduğunu söylersek eksik ifade etmiş oluruz. Maalesef bu soykırıma çanak tutan başta Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere olmak üzere halk deyimi ile onların saz arkadaşları diğer batı ülkeleri İsrail’in soykırım yapmasına ortak oluyorlar. Birleşmiş Milletler artık sadece küresel emperyalizmin savunuculuğunu yapıyor. Bunun için hukukçu arkadaşlarımız Cumhuriyet Başsavcılıklarına birçok ilde suç duyurusunda bulundular. İnşallah önümüzdeki günlerde de Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne İsrail Cumhurbaşkanının, başbakanının ve savunma bakanının yargılanması için başvuru yapıyoruz. Bunun kabul edilebilir bir yanı yoktur” dedi.

SAVAŞIN DA BİR AHLAKI VAR

Savaşın da bir ahlakı olduğunu söyleyen Sorgun, “Elbette savaşlar kötüdür ama savaşırken de deyim yerindeyse raconuna uygun olmak lazım. Şu anda hiçbir kural tanımayan bu katiller ve canilere karşı İslam ülkeleri olarak bir ve beraber olmamız gerekiyor. Kim neye gücü yetiyorsa, eliyle, diliyle kalemiyle, sözüyle bir şeyler yapılması lazım. Mecellede bir kural vardır. Güçlük kolaylığı çeker. İsrail’in şu anda uyguladığı güç inşallah bir yerde yok edilecek.” İfadelerini kullandı. •Gülşen Çopur

Kaynak:Konya'nın Sesi