Türkiye’nin 7 Bölgesi Konya’da Buluşacak!

Türkiye’nin 7 Bölgesi Konya’da Buluşacak!
 Muhabir
Türkiye’nin 7 bölgesini 20. Kez Konya’da buluşturacak olan fuar için geri sayım başladı. İşte detaylar…

Türkiye’nin en büyük tarım fuarı olma özelliği taşıyan Konya Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı yine lider çiftçileri Konya’da buluşturacak.

5-9 Mart arasında 20. kez kapılarını açacak olan fuar için geri sayım başladı.

LİDER ÇİFTÇİLERİN BULUŞMASINA VESİLE OLUYOR

Konya Ticaret Odası TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde 5 Mart 2024’te başlayacak olan Tarım Fuarı 5 gün sürecek.

Konya’da yapılan en büyük organizasyonlardan biri olan fuar hem Türkiye’den hem de yurtdışından yüzbinlerce misafir ağırlıyor. Yoğun ilginin olduğu fuar Türkiye’deki lider çiftçilerin de buluşmasına vesile oluyor.

Tarımın profesyonellerinin ağırlanacağı fuarda, en son teknoloji tarım aletleri de görücüye çıkacak. Sektör temsilcileri tarafından bu yıl fuara katılımın 300 bini bulması bekleniyor.

KONYA TARIM FUARI’NA GEÇEN SENE KAÇ KİŞİ KATILDI?

6 hol, fuaye alanı ve açık alan olmak üzere toplam 100 bin metrekare sergi alanında gerçekleştirilen 2023 Konya Tarım Fuarı’na, 20 ülkeden 474 firma katılmıştı.

Fuar 83 farklı ülke ve Türkiye'nin 81 ilinden 235 bin 195 ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştı. Fuar süresinde 1,5 milyar TL'nin üzerinde sıcak satış yapıldığı da ifade edilmişti.

İŞTE 2024 KONYA TARIM FUARINDA YER ALACAK MAKİNELER

Tarımsal Mekanizasyon ve Teknolojileri, Traktörler, Biçerdöver, Gübreleme ve Tohumlama Makineleri, Römorklar, Ekim Makineleri, Hasat Makineleri, Harman Makineleri, Pulluklar, Mibzerler, Holderler, Pülverizatör, Pancar Sökme Makineleri, Pnömatik Sistemler, Balya Makineleri, Tırmıklar, Çapa Makinesi, Silaj Makineleri, Kompresörler, Kültivatör, Kesiciler, Konveyörler, Budama Makineleri, Soyma Makineleri, Pamuk Toplama Makineleri, Kurutma Makineleri, İşleme Teknolojisi, Vinçler, Sebze Ve Meyve Yıkama Makineleri, Zararlı Otlarla Mücadele Makineleri İlgili Makine Aksesuarları Ve Yedek Parçaları, Çok Amaçlı İş Makineleri, Traktör ve Tarım Makineleri Yan Sanayi, Bağcılık, Çiftlik ile İlgili Teknolojiler, Çiftlik ve Seralara Yönelik Diğer Ekipman ve Hizmetler, El Aletleri, Jeneratörler, Ölçme ve Kaydetme Cihazları, Çevre Kontrol Ekipmanları, Temizlik Ekipmanları, Atıklara Yönelik Teknolojiler, Ambalaj Malzemeleri, Soğuk Hava Depoları, Nakliye Sistemleri, Gübre Hazırlama Elemanları, Biogaz Teknolojileri, Agro Bilişim, Tarımda Bilgisayar Kullanım, Diğer, Tarım Sigortaları, Leasing Kuruluşları, Pazarlama, İhracat Danışmanlık Sigortacılık ve Proje Kuruluşları, Tarım Borsaları, İlgili Sektör Yayınları, Sektörel Kamu Kurum ve Kuruluşları, İlgili Meslek Örgütleri.

•Buse Aşçı