Uzmanından Uyarı! Son Güne Bırakmayın

Uzmanından Uyarı! Son Güne Bırakmayın
 Muhabir
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Konya’da hareketlilik sürüyor. Kurbanlık alan Konyalılar ilk olarak bıçaklarını biletmeye başladı. Peki bıçak neden bilenir, bıçak bilenirken nelere dikkat edilmeli…

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Konyalıların bayram telaşı devam ediyor. Eksiklerini tamamlamak isteyen Konyalılar çarşı-pazarları dolduruyor. Kurban Bayramının olmazsa olmazlarından biri de kurban etini kesileceği bıçakları bileme oluyor. Peki, bıçak bileme ile ilgili bilinmesi gerekenler neler? Çiçek Elektrikli Ev Aletleri sahibi Ali Çiçek sizler için anlattı.

“KURBAN SONU DA BIÇAKLAR BİLENMELİ”

Bayramdan sonrada bıçakların bilenmesi gerektiğini söyleyen Ali Çiçek, “Bıçak bileme öncelikle kurbana eziyet verilmemesi, işlerin çabuk yapılması görülmesi için oldukça önemli. Kurban kesildikten sonra etlerin daha kolay doğranması için bıçaklar kurban öncesinde mutlaka bilenmeli ama biz sadece kurbana değil de kurbandan sonra da bilinmesi taraftarıyız çünkü insanlar kurbanda bilenmiş bıçakları kullandıktan sonra bir sonraki kurbana kadar kör bıçakları kullanıyorlar” dedi.

BIÇAK BİLEME İŞİNİ SON GÜNLERE BIRAKMAYIN!

Bıçak bileme işini Kurban Bayramı’na 1-2 gün kalaya bırakılmaması gerektiğini belirten Ali Çiçek, “Müşterilerimizden tek istediğimiz şey bayrama 1-2 kala özellikle arefe gününe bu işi bırakmasınlar. Son günlerde yoğunluk olduğu için bide acele ettirdiklerinde aynı verimi alamıyoruz. Yoğunluk olduğu için çok fazla kontrol edilemiyor. Onun için şöyle bir ay önceden getirilse daha iyi olur. En azından olmamışsa müşteri getirip tekrar bu olmamış diyebilir. Onun için tavsiyemiz önce getirsinler arefe gününe ve iki gün önceye kalmasınlar” şeklinde konuştu.

MERDİVENALTI BIÇAKÇILARA DİKKAT

Her sene tercih ettikleri ya da bilindik bir yerde bıçaklarının bilenmesi gerektiğini ifade eden Ali Çiçek, “Bıçak bileme konusunda en önemli şey her sene aynı yere etsinler diğer yerlerden en azından emin olsunlar çünkü artık herkes bıçak biliyor ve merdiven altı yerlere götüren şikâyetçi oluyor. Merdiven altı yerler daha uygun olduğu için tercih ediliyor ama fiyata değil de nasıl yaptıklarına baksınlar. Ustaların bilediği bıçaklara baksınlar” dedi.

YOĞUNLUK SON GÜNE KADAR DEVAM EDİYOR

Arife günü akşama kadar yoğunluğun süreceğini belirten Çiçek, “Geçen sene Kurban Bayramı’na göre bu sene daha yoğun geçiyor. Özellikle arife gününün daha yoğun olacağını düşünüyorum. Kabristan ziyaretine giderken ya da çarşı-pazar alışverişine giderken bırakıyorlar, dönüşte alalım diyorlar. Yaklaşık on gündür aralıksız bıçak bileme işlemini yapıyoruz. Biz profesyonel makineler kullandığımız için bıçağın ağzını yakmadan bileme işlemi tamamlıyoruz. Satır ve tüm bıçak çeşitlerinin bileme ücreti aynı hepsini 50TL’ye yapıyoruz. Fiyatlarımızda uygun olduğu için müşterilerimiz memnun kalıyor” ifadelerine yer verdi.