İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bayram namazını memleketi Konya'da kıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bayram namazını memleketi Konya'da kıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bayram namazını memleketi Konya'da kıldı. Bakan Yerlikaya, Konya’da Kapu Camii’ndeki bayram namazı sonrası açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya’da Kapu Camii’ndeki bayram namazı sonrası açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya açıklamasında; "Bugün baba ocağındayız, Konya'mızdayız. Kapu Camii'de muhterem hemşerilerimizle birlikte bayram namazımızı kıldık. Vatandaşlarımızın gönül coğrafaymızdayızdaki bütün inanan kardeşlerimizin mübarek ramazan bayramını tebrik ediyoruz. Sağlık, sıhhat, afiyet ve ömürler diliyorum. Başta Gazze'deki kardeşlerimiz olmak üzere zulme uğrayan, İsrail'in soykırıma maruz kalan Gazzeli kardeşlerimizin duaların kabul olduğu bu bayram gününde Cenab-ı Allah en kısa zamanda huzura, barışa ve huzura kavuştursun diyerek dua ediyoruz. Oruçlarımızı tuttuk, gücümüz yettiğince ibadetlerimizi yaptık. Allah tutmuş olduğumuz oruçları ve yapmış olduğumuz ibadetleri kabul etsin" dedi.

Önemli bir duyuruyu da Konya'dan tüm Türkiye'ye yapan Bakan Yerlikaya; "9 günlük bayram süre içinde İçişleri Bakanlığı olarak yollarda sevdiklerine, akrabalarına kavuşmak için seyahat eden kardeşlerimiz nasıl huzurla bayrama kavuştularsa tekrar bayramın sonunda sağlıkla, huzurla kazasız, belasız memleketlerine, yaşadıkları yere geri dönmelerini istiyoruz. Trafik kurallarına uyup, aşırı hızdan kaçınmalarını ve sağlıkla varmak istedikleri yere varmalarını istiyoruz" dedi.

Bunun için vatandaşlardan trafik kurallarına uyup aşırı hızdan kaçınmalarını istediklerini vurgulayan Yerlikaya, şöyle devam etti: "Hem Ulaştırma hem Ticaret Bakanlığımızla da istişare ederek, pazar günü son 24 saat, 00.05 ile pazartesi günü 00.05 arasında, kamyon, tanker ve çekicilerin trafikten bir gün boyunca kısıtlanmasını kararlaştırdık. Bunu da ekranları başında olan bütün vatandaşlarımıza duyurmak istiyorum. Konya'dan bütün ülkemize, bütün gönül coğrafyamıza sevgiler, saygılar, muhabbetler diliyoruz. Tekrar Ramazan Bayramı'nız kutlu olsun" açıklamalarını yaptı.

gkx3tadwqaaar25.jpg

gkx3taaxgaawfsu.jpg

Kaynak:Konya'nın Sesi