• Haberler
  • Güncel
  • Bakan Göktaş'tan fon iddialarına yanıt: Ümit Özlale bu bilgilere nasıl ulaştı?

Bakan Göktaş'tan fon iddialarına yanıt: Ümit Özlale bu bilgilere nasıl ulaştı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, fon soruşturması kapsamında babası Hasan Özdemir'in de işlem yapan isimler arasında bulunduğu yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı

Fon iddialarına ilişkin NTV canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, babasının söz konusu soruşturmayla bağlantılı olduğu iddiasını araştırmak için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ve Borsa İstanbul ile iletişime geçtiğini söyledi. 

Fon iddialarını araştırmak için harekete geçti

Göktaş, babasının kimlik numarası üzerinden yapılan sorgulamada adına böyle bir işlem bulunmadığı yönünde bilgi aldığını dile getirdi. Ancak işlem ayrıntılarına ulaşamadığını belirten Bakan, bu durumun kendisi açısından soru işareti oluşturduğunu ifade etti. Yeni Parti Milletvekili Ümit Özlale'nin paylaştığı bilgileri kendisinin aynı kapsamda inceleyemediğini savunan Göktaş, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ümit Özlale’nin elinde olan bilgiyi, belgelere ben erişemememe rağmen, verdiği dosya bilgisi üzerinden ancak sınırlı bir bilgiye erişebildim, bu ülkenin bir bakanı olarak.”

Göktaş’ın açıklamalarıyla birlikte, fon soruşturmasına ilişkin iddialar ve söz konusu bilgilere nasıl ulaşıldığı konusu yeniden gündeme oturdu.

Bakmadan Geçme