Sakatat Fiyatlarını Duyunca Çok Şaşıracaksınız! Konya’da Artık Et Yerine…

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, sakatatın kilo fiyatının, etin kilo fiyatını geçtiğini belirtti. Konuya ilişkin gazetemize özel konuşan Kaya Et İşletme Sahibi Mehmet Kaya, “Sakatat, kesimin çok olduğu zamanlar bu kadar pahalı değildi. Bu aralar kesimler de durdu. Arz- talep dengesi de bozulduğu için fiyatlar arttı. Ciğer şu anda talepte kırmızı et ile yarışıyor” dedi.
Kırmızı et fiyatındaki artış sonrası sakatatın fiyatında da ciddi oranda artış yaşandığı belirtildi. Fiyatı yüksek bulan bazı vatandaşların almaktan vazgeçtiği sakatatın fiyatının daha da artacağı açıklandı.
FİYATLARI ETLE YARIŞIYOR!
Sakatat fiyatlarının kırmızı et ile yarıştığını ifade eden Kasap Mehmet Kaya, “Sakatat, kesimin çok olduğu zamanlar bu kadar pahalı değildi. Bu aralar kesimler de durdu. Arz- talep dengesi de bozulduğu için fiyatlar arttı. Ciğer şu anda talepte kırmızı et ile yarışıyor. Kuzu ciğeri, bakıldığı zaman kuzu etinden pahalı. 350-360 lira arası dana ciğeri, 450-500 lira civarı kuzu ciğeri. 1 kilo kıyma 440, 1 kilo kuşbaşı 470 lira. Kuzu eti 400 liradan başlıyor" ifadelerini kullandı.
SAKATATA İLGİ ARTTI!
Sakatata son dönemlerde ilginin arttığını belirten Mehmet Kaya, “Önceleri sakatata talep pek fazla yoktu. Son yıllarda vatandaşlarımız sağlığa olan faydalarını fark etmesi ile artık talep etmeye başladılar. Önceki yıllarda sakatat daha çok yöresel olarak şehirlerde daha fazla satışı olurdu. Şimdi son zamanlarda restoranların tematik olarak ciğere yönelik satışlar yapması da bu talebi fazlalaştırdı. Geçmiş yıllarda restoranlarda sakatata yer verilmezken şimdilerde ciğer konseptli, sakatat konseptli restoranlar açılmaya başlandı. Bu da vatandaşların sakatata olan ilgisini arttırdı” şeklinde konuştu.
‘TALEP FAZLA KESİM AZ’
Kaya Et İşletme Sahibi Mehmet Kaya, fiyatların artması nedeniyle vatandaşın daha az kırmızı et aldığını belirtti. Sözlerine son olarak şu şekilde devam eden Kaya, “Talep fazla ama kesim az olunca piyasada durum bu hale geliyor. Bizim işletmemizde fiyatlar hesaplı. Kuzu ciğeri 450-460 TL, bir kilo kıyma 440 TL, 1 kilo kuşbaşı 470 TL. 3'te Müşteriler elbette fiyatları yüksek bulduğu için bu durumu hoş karşılamıyor. Fiyatlar günden güne daha artacak gibi gözüküyor. Fiyatlar genel olarak bütün kasaplarda piyasaya göre değişiklik gösteriyor" diye konuştu.
Kaynak:Konya'nın Sesi